​Ladislau Boloni a vorbit despre meciul Ungaria - Romania, fostul selectioner fiind de parere ca echipa lui Victor Piturca poate sa obtine cele trei puncte la Budapesta. De asemenea, Boloni a comentat si episodul arderii drapelului Ungariei: "Idioti si prosti gasim si in Ungaria si in Romania", a precizat tehnicianul intr-un interviu pentru gsp.ro.

Ladislau Boloni Foto: AGERPRES

Despre partida Ungaria - Romania

"Dati-mi voie sa includ aceasta partida in categoria celor obisnuite. De ce sa fie un meci special? Fiecare va incerca sa obtina maximum posibil si ambele parti trebuie sa-si respecte adversarul. Atat spectatorii, cat si jucatorii, care, in termenii propusi in intrebare, ar face parte din a doua linie a spectacolului sportiv. Si nu e drept" - Ladislau Boloni.

Despre Adrian Mutu

"Joaca bine sau slab, Mutu poate face diferenta. Nu e cazul sa discutam de motivatie la Mutu, care stie foarte bine ce asteapta lumea de la el. E capabil inca sa dea echipei nationale. Daca evolueaza bine sau slab, e oricand capabil sa faca diferenta. Sigur, nu mai e un jucator care sa te ajute in defensiva, dar ramane permanent sageata din coasta apararii adverse. Nu si-a pierdut stiinta jocului si simtul golului" - Ladislau Boloni.

Despre steagul ars al Ungariei

"Am vazut stirea, dar m-ar fi interesat sa sesizez reactia presei romane. N-am vazut nici o atitudine care sa condamne evenimentul. Indiferent ca e drapel maghiar, roman, american, cipriot sau francez, e dezgustator un asemenea gest, impotriva caruia trebuie luate masuri aspre. Suspendarea terenului de la Budapesta e un lucru bun, sa invete toti prostii care sunt prosti ca nu mergi pe stadion ca sa-ti dezvalui saracia intelectuala si sa izbucneasca sentimente nationaliste, care n-au loc nici in istorie, nici in sport. Idioti si prosti gasim si in Ungaria, si in Franta, si in Romania. Problema mea e ce fac cei care se considera destepti la conducerea cluburilor, a federatiei, a institutiilor chemate sa asigure ordinea. Sa nu cumva sa mi se spuna ca, in secolul 21, nu se poate afla cine si-a dat jos chilotul cand s-a cantat imnul Israelului la Budapesta sau cine sunt derbedeii care incendiaza steagul Ungariei pe stadionul din Cluj. Altfel, ma supar, pentru ca cineva se joaca cu inteligenta mea. Sunt foarte calm, dar impotriva acestor oameni, indiferent ca sunt romani, maghiari, tigani, evrei sau belgieni, trebuie luate masuri exemplare. Ala din tribuna e un tembel, iar tu, ca si club, esti responsabil" - Ladislau Boloni.

Clasament, Grupa D:

1 Olanda 12 puncte

2 Ungaria 9 (10-5)

3 Romania 9 (8-4)

4 Turcia 3

5 Estonia 3

6 Andorra 0.

Ungaria - Romania (22 martie, ora 21:30)

Olanda - Romania (26 martie, ora 21:30).