Suporterul rapidist care a incendiat, luni, drapelul Ungariei, la meciul CFR Cluj - Rapid, din etapa a XXIII-a a Ligii I, a fost indentificat de jandarmi si risca o pedeapsa cu inchisoare de la sase luni la trei ani pentru infractiunea de instigare la discriminare, a anuntat Jandarmeria Romana.

"A fost identificat Cornel P., de 25 ani, cu domiciliul in Bucuresti, membru al galeriei echipei Rapid Bucuresti, caruia i-au fost intocmite actele premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de "instigare la discriminare", fapta prevazuta de art. 317 Cod Penal si care se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda, coraborat cu art. 42 din legea nr. 4 din 2008, privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive", se ararta intr-un comunicat transmis miercuri de Jandarmeria Romana, citat de Mediafax.

Totodata, pentru acest incident, Jandarmeria Cluj a sanctionat firma de paza care a asigurat masurile de ordine la meciul de pe Stadionul Dr. Constantin Radulescu.

Premierul Victor Ponta a condamnat "gestul inacceptabil" al fanilor echipei de fotbal Rapid Bucuresti, care au inteles sa-si sustina echipa incendiind drapelul Ungariei, si si-a exprimat speranta ca Jandarmeria sa identifice persoanele vinovate, cerand in acelasi timp ca legea sa fie aplicata cu maxima rigoare.

"Acest gest nu poate fi scuzat de nimic. Resping categoric astfel de manifestari iresponsabile si inacceptabile pentru o societate care doreste sa promoveze si sa traiasca in valorile europene ale tolerantei, ale prieteniei si inclusivitatii. Sper ca dincolo de sanctiunile sportive, Jandarmeria sa-i identifice pe cei care au inteles sa-si sustina echipa in acest mod reprobabil si sa aplice legea cu maxima rigoare", a afirmat Ponta, citat intr-un comunicat al Guvernului.

Un suporter rapidist a incendiat, luni, in timpul partidei CFR Cluj - Rapid (scor 0-0), in sectorul rezervat galeriei oaspete, un drapel al Ungariei.

Pe plan sportiv, echipa Rapid Bucuresti a fost sanctionata de Comisia de Disciplina a LPF cu disputarea unui meci fara spectatori si cu o penalitate de 30.000 de lei. De asemenea, clubul organizator, CFR Cluj, a primit o penalitate sportiva de 10.000 de lei.

Formatia Rapid va disputa fara spectatori meciul de pe teren propriu cu echipa Pandurii Targu Jiu din etapa a XXIV-a a Ligii I.