Vasile Ianul, fost presedinte al clubului Dinamo pret de noua ani, a murit la varsta de 68 de ani, informeaza Mediafax. Potrivit medicilor, Ianul suferea de obezitate, diabet zaharat, probleme cardiace si renale.

Miercuri dimineata (n.r. 20 martie), Ianul a incetat din viata la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, unde fusese internat in urma cu zece zile. In perioada in care a stat in acest spital, Ianul nu a fost constient, fiind mentinut in viata cu ajutorul aparatelor.

Potrivit rudelor fostului sportiv, acesta fusese diagnosticat initial cu viroza respiratorie, dar pe fondul altor boli de care suferea au aparut complicatii.

Vasile Ianul a facut atac cerebral, apoi a intrat in stop cardio-respirator, fiind tratat la Spitalul de Neurochirurgie, respectiv Institutul de Boli Cardio-Vasculare din Iasi.

Vasile Ianul a jucat intre anii 1966 si 1974 la Politehnica Iasi, iar in perioada 1981-1985 a fost presedinte al clubului de fotbal din municipiu. Ulterior, timp de noua ani, el a condus gruparea Dinamo Bucuresti.