David Beckham este cel mai bine platit fotbalist al planetei, mijlocasul britanic incasand nu mai putin de 36 de milioane de euro in sezonul 2012-2013, informeaza France Football. Pe locul doi se afla Lionel Messi (35 de milioane de euro), iar pe trei Cristiano Ronaldo (30 de milioane de euro).

HotNews.roFoto: Hotnews

In varsta de 37 de ani, Beckham l-a detronat pe Messi din postura de cel mai bine platit fotbalist. Englezul ajunge la aceasta suma in special datorita drepturilor sale de imagine. David Beckham este un nume de succes in industria fotbalistica, fostul jucator de la Manchester United, Real Madrid si AC Milan fiind, inca, la mare cautare (doar 9% din castigurile lui Beckham vin exclusiv din fotbal, restul din publicitate).

Lionel Messi are un salariu de 12,5 milioane de euro la FC Barcelona, restul venind din drepturile de imagine. Argentinianul ajunge la 35 de milioane de euro pe stagiune.

Cristiano Ronaldo primeste 16,5 milioane de euro pe sezon la Real Madrid. Lusitanul ajunge la castiguri de 30 de milioane de euro datorita diversilor sponsori.

Pe patru se gaseste Samuel Eto'o (Anji - Rusia) cu 24 de milioane de euro pe an, iar pe cinci Neymar (Santos), cu 20 de milioane de euro pe stagiune.