Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in Marea Britanie pentru a participa la meciul de fotbal Chelsea-Steaua Bucuresti, din cadrul mansei a doua din optimile de finala ale Europa League, "sa manifeste prudenta pe intreaga durata a sejurului, intrucat intalnirea cu suporterii echipei adverse poate duce la ciocniri violente", intr-un comunicat publicat cu mai putin de opt ore inainte de inceperea meciului.

"Este recomandat sa se evite parcarea automobilelor in apropierea stadionului Stamford Bridge, locul unde se va desfasura meciul" se arata in acest comunicat.

De asemenea, este indicat ca cetatenii romani sa evite arborarea de insemne, pancarte sau scandarea de sloganuri ce ar putea leza sentimentele cetatenilor britanici si sa respecte reglementarile de control si securitate impuse de autoritatile locale, pentru a evita aparitia unor eventuale situatii nedorite.

Pentru relatii suplimentare, suporterii romani sunt sfatuiti sa acceseze periodic site-ul MAE, cu precadere rubrica ¬Sfaturi, alerte de calatorie¬- Conditii de calatorie (http://www.mae.ro/travel-conditions/3725#843).

Ministerul Afacerilor Externe atrage atentia cetatenilor romani care se deplaseaza pe teritoriul Marii Britanii sa respecte legislatia statului pe al carui teritoriu se afla si sa evite transportul de bagaje sau corespondenta apartinand altor persoane.

In caz de necesitate, cetatenii romani pot contacta Ambasada Romaniei la Londra, respectiv Sectia Consulara:

Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord

Sectia consulara

Adresa: M.E.I.C. House, 344 Kensington High Street, London W14 8NS

Telefon: +44 (0) 20 7602.9833

Fax: +44 (0)20 7602.4229

Linie telefonica pentru urgente +44 (0)7889 724 450

E-mail: londra.cons@mae.ro

Web: http://londra.mae.ro; http://london.mae.ro

Ambasada

Adresa: Arundel House, 4 Palace Green, Kensington, London W8 4QD

Telefon: 0044 207 937 9666

Fax: 0044 207 937 8069

E-mail: londra@mae.ro

De asemenea, MAE pune la dispozitia cetatenilor romani o serie de pagini de internet utile :

ᅢ site-ul Politiei Metropolitane (www.met.police.uk).

ᅢ site-ul Home Office (www.homeoffice.gov.uk), care contine informatii privind siguranta si criminalitatea la nivel national.

ᅢ Detalii suplimentare privind permisele auto pot fi obtinute de la DVLA (www.dvla.gov.uk).

ᅢ Pentru un ghid complet al mijloacelor de transport disponibile, va sfatuim sa accesati site-ul urmator, unde veti gasi informatii privitoare la orice mijloc de transport in comun: http://www.tfl.gov.uk/gettingaround/1106.aspx . Aici veti avea posibilitatea de a consulta harta orasului, de a achizitiona bilete pentru transportul in comun, cat si alte informatii utile.

Pentru mai multe informatii puteti accesa si site-ul ambasadei Romaniei la Londra: http://londra.mae.ro/sites/londra.mae.ro/files/images/actualitatea/2013/actualitate/ghid_de_calatorie_chelsea-steaua.pdf.