Argentinianul Lionel Messi a marcat cel de-al 40-lea sau gol de la debutul actualei editii a campionatului de fotbal al Spaniei, in partida pe care echipa sa, FC Barcelona, a castigat-o pe teren propriu, cu scorul de 2-0, in fata codasei Deportivo La Coruna, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Messi a inceput meciul pe banca de rezerve, fiind menajat in vederea returului cu AC Milan din optimile de finala ale Ligii Campionilor. Introdus pe teren in repriza secunda (min.61), el si-a trecut numele pe tabela de marcaj in minutul 88, fiind al 17-lea meci consecutiv din Primera Division in care starul Barcelonei reuseste sa inscrie, doborand astfel un record vechi de 75 de ani din fotbalul european.

Precedenta performanta i-a apartinut atacantului polonez Teodor Pewterek, care a marcat 22 de goluri pentru echipa Ruch Chorzow in 16 meciuri consecutive din campionatul tarii sale, in sezonul 1937-1938.

In total, de la debutul acestui sezon, Messi a marcat 51 de goluri in 41 de meciuri disputate in toate competitiile la care a participat cu FC Barcelona.