Oficiul european de politie Europol a anuntat, luni, ca a anihilat o retea criminala banuita ca ar fi trucat aproximativ 680 de partide de fotbal (conform noilor date, publicate de BBC). Pe lista acestor dispute se afla si meciul Liverpool - Debrecen (Champions League, 2009).

Presa britanica vorbeste despre meciul Liverpool vs Debrecen ca fiind unul aranjat. Cormoranii s-au impus cu 1-0, dar altul ar fi trebuit sa fie rezultatul final.

Conform gazetarilor de la Dailymail, Liverpool ar fi trebuit sa castige la o diferenta de doua goluri. Pana la urma, intelegerea a cazut, iar formatia de pe Anfield a castigat la limita (1-0).

Vukasin Poleksic (portarul lui Debrecen) ar fi fost unul cei implicati in trucarea disputei. Clubul Liverpool nu ar fi stiut nimic de acest blat.

"Nu am fost contactati de nimeni de la UEFA pana in acest moment", a declarat unul din reprezentantii formatiei de pe "Anfield", citat deBBC.

Ancheta Europol a inceput in urma cu 18 luni.

Pe langa disputele de pe Batranul Continent, meciuri disputate in Africa, Asia si America de Sud sunt achetate pentru implicarea in mafia pariurilor sportive.

Castigurile retelei care a aranjat meciuri sunt de peste 8 milioane de euro. Persoanele care s-au ocupat de trucarea respectivelor partide au incasat aproximativ doua milioane de euro.

Cateva date despre ancheta Europol:

* Ancheta se desfasoara de 18 luni

* Initial erau luate in calcul doar dispute din Germania, Finlanda si Ungaria. Au aparut intre timp Slovenia si Austria

* 13.000 de mail-uri au fost analizate

* Au fost identificati, pana in acest moment, 425 de suspecti.