UEFA a anuntat ca formatiile de pe Batranul Continent au inregistrat pierderi record in 2011, de 1,7 miliarde de euro. "Toata lumea cunoaste regulile, fie ca este vorba de PSG sau de orice alta echipa", a declarat Gianni Infantino, secretar general al forului european.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

In 2009, cluburile europene au avut pierderi de 1,2 miliarde de euro, iar in 2010 de 1,64 de miliarde de euro, informeaza UEFA, conform Digisport.

"Toti, inclusiv Paris Saint Germain sau oricare alt club, cunosc regulile, stiu cand intra in vigoare si stiu ca trebuie sa se supuna lor. O parte interesata nu poate injecta bani direct in club sau indirect prin diverse sisteme. Acordurile de sponsorizare vor fi verificate la sanga", a precizat Gianni Infantino.

Forul european a mai anuntat ca nu mai putin de 46 de formatii europene (cu pierderi) au fost nevoite sa investeasca mai mult pentru a-si echilibra balantele contabile in perioada 2009-2011.

UEFA sustine ca datoriile neachitate si salariile neplatite au scazut cu 47%, ceea ce reprezinta un semn bun.

Formatiile cu datorii risca excluderea din competitiile europene din sezonul 2014-2015, dupa introducerea fair-play-ului financiar.