UEFA a anuntat, in cursul zilei de vineri, ca EURO 2020 va fi gazduit in 13 orase de pe Batranul Continent. Forul european a mai facut o precizare: semifinalele si finala se vor disputa pe un singur stadion (cel mai probabil pe Wembley).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Decizia a fost luata in cadrul Comitetului Executiv al UEFA, de la Nyon.

Orasele care vor gazdui EURO nu au fost inca stabilite, un lucru este insa clar: nicio tara nu se va mai califica din oficiu (in calitate de tara gazda).

Un alt lucru demn de mentionat este acela ca o tara poate avea doar un singur oras care sa gazduiasca meciuri.

De asemenea, UEFA a mai decis ca tarile care gazduiesc partide sa aiba sansa de a juca cel putin doua meciuri din grupe pe teren propriu.

Romania, prin vocea lui Mircea Sandu (presedintele FRF), a anuntat ca vrea sa gazduiasca partide de la EURO 2020. "Arena Nationala" ar putea fi stadionul pe care sa se joace meciuri.

"Am avut o discutie cu primarul general si l-am anuntat ca m-am adresat la UEFA pentru ca Bucurestiul sa organizeze, impreuna cu alte 12 orase, in 2020, cand se aniverseaza 60 de ani de la prima competitie europeana intertari. Am trimis scrisoarea la UEFA, dar asta inseamna ca va trebui sa completam un caiet de sarcini in care politicul este angrenat in sensul investitiilor, telecomunicatii, locuri de cazare, in dezvoltarea infrastructarii stradale, aeorporturi, gari. Pana in 2014-2015, cand se vor decide orasele respective, trebuie completat acest caiet de sarcini si aici sunt angajamente ale statului roman, ale Capitalei fata de organizatori", a declarat Mircea Sandu, membru in Comitetul Executiv al UEFA.