Fotbalistii Universitatii Craiova care au fost declarati liberi de contract dupa ce "Stiinta" a fost exclusa de FRF se vor intoarce in Banie, sustine Dumitru Dragomir, presedintele LPF. "Jucatorii au fost pusi sub sechestru de ANAF, iar eu cred ca se vor intoarce la Craiova", a precizat Dragomir.

Adrian MititeluFoto: Rompres

"Nu stiu ce se va intampla cu jucatorii Craiovei, sa vedem ce spune Inalta Curte de Casatie si Justitie. Dar dupa parerea mea se vor intoarce la Universitatea Craiova. Se vor intoarce pentru ca au fost pusi sub sechestru de ANAF. Noi le-am dat numai dreptul de joc, pentru ca daca le opreai dreptul la munca te dadeau in judecata si te duceai la puscarie. Asa ca noi le-am dat drept de joc, dar ei sunt sub sechestru la ANAF. Noi nu le dam dreptul de a lua sute de mii de euro, noi le dam doar dreptul de joc, dreptul la munca" - Dumitru Dragomir, citat de Mediafax.

"Banii care se iau pe ei la vreun transfer intra direct in contul ANAF-ului. Mihai Costea, care a fost cumparat de Steaua de la Mititelu, nu intra sub sechestru. Dar banii pe el trebuiau sa ajunga la ANAF, si daca i-a luat Mititelu, atunci el e vinovat. Jucatorii pot sa joace la Craiova, iar cand Craiova ii vinde, banii se duc la ANAF. Fie ca joaca la Craiova, la Astra sau in alta parte, obligatoriu banii de pe ei la un transfer se duc la ANAF. Trebuie sa fie o decizie definitiva si irevocabila, se intorc jucatorii sau nu, si atunci stim si noi ce avem de facut", a adaugat Dumitru Dragomir.

FRF a anuntat, in data de 20 iulie 2011, ca Universitatea Craiova a fost exclusa provizoriu de Comitetul Executiv, motivul fiind incalcarea grava a statutului federatiei.

Iata cateva dintre erorile de procedura pe care DNA i le reproseaza Comitetului Executiv al FRF in cazul dezafilierii "U" Craiova:

- Comitetul Executiv a decis excluderea provizorie a Craiovei, decizie care, conform Statutului votat in mai 2011, este executorie si are efect imediat, chiar inainte de validarea hotararii in Adunarea Generala. DNA spune insa ca statutul invocat de FRF nu era in vigoare.

- Excluderea Craiovei s-a facut invocandu-se incalcarea grava a Statutului FRF, dar nu s-a detaliat si motivat ce anume incalcari s-au comis si in ce consta gravitatea acestora.

- Motivarea prin faptul ca "U Craiova" ar fi actionat Federatia in instanta nu sta in picioare, clubul se judeca doar cu Victor Piturca.

- Legea spune ca trebuie garantat dreptul la aparare, cu stabilirea cailor de atac impotriva sanctiunilor aplicate. Craiova nu a avut parte de asa ceva.

- Referitor la faptul ca 39 de jucatori ai Craiovei au fost declarati liberi de contract, DNA spune ca "stingerea raporturilor juridice dintre U Craiova si fotbalisti prin vointa arbitrara a unui tert strain de raporturile juridice dintre parti reprezinta o grava incalcare a drepturilor si libertatilor persoanei, o limitare a dreptului de a apela la justitie si a dreptului de aparare, actiune facuta cu stiinta si in mod deliberat".

- Prin incalcarea grava, cu stiinta, a atributiilor si insarcinarilor primite, reprezentantii FRF si LPF au produs clubului U Craiova un prejudiciu de peste un milion de euro, cu dobandirea de avantaje patrimoniale pentru sine sau pentru altii. Invocarea unor presiuni exercitate de catre forurile fotbalistice internationale este un simplu subterfugiu pentru atenuarea actiunilor neconforme legii".

Curtea de Apel Bucuresti a admis, la 15 noiembrie, cererea SC Fotbal Club U Craiova de suspendare a Hotararii Adunarii Generale a Federatiei Romane de Fotbal din data de 14 mai 2012 de validare a Hotararii Comitetului Executiv al FRF nr. 6 din 20 iulie 2011, in care s-a decis excluderea provozorie a gruparii patronate de Adrian Mititelu, pana la solutionarea irevocabila a cauzei.