Comisia de Disciplina a Federatiei Italiene de Fotbal a hotarat sa o penalizeze pe Napoli cu doua puncte, pentru implicarea in scandalul meciurilor trucate pentru pariuri ("Calcioscommesse"), informeaza Corriere dello Sport. In plus, Paolo Cannavaro (capitanul echipei) a fost suspendat pentru o perioada de sase luni.

Napoli, penalizata cu doua puncteFoto: sscnapoli.it

Mai multi jucatori de la Napoli au fost acuzati de implicare in trucarea partidei cu Sampdoria, din data de 16 mai 2010 (scor 0-1). Paolo Cannavaro si Gianluca Grava ar fi avut cunostinta de acest blat, dar nu au spus nimic. Capul rautatilor a fost Matteo Gianello (al treilea portar din lot, retras intre timp din activitate).

Paolo Cannavaro si Gianluca Grava au fost suspendati pentru o perioada de sase luni, in timp ce Gianello a primit trei ani si trei luni de suspendare.

Napoli va pierde doua puncte in clasament, echipa de pe "San Paolo" avand in acest moment 31 de puncte. Nu mai putin de cinci echipe din Serie A au fost depunctate pentru implicarea in "Calcioscommesse": Napoli, Sampdoria, Siena, Atalanta si AC Torino.

Cum arata acum clasamentul din Serie A:

Juventus 41

Inter 34

Lazio 33

Fiorentina 32

Napoli (-2) 31

Roma 29

Milan 27

Catania 25

Udinese 23

Parma 23

Chievo 21

Atalanta (-2) 21

Bologna 18

Sampdoria (-1) 17

Torino (-1) 16

Cagliari 16

Palermo 15

Pescara 14

Genoa 13

Siena (-6) 11.