Fotbalistul Cristi Munteanu, fost portar la Dinamo, a fost condamnat, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti la cinci ani de inchisoare cu executare iar fotbalistul Andrei Margaritescu a primit o pedeapsa de trei ani de inchisopare cu suspendare in dosarul privind inselaciuni cu masini luate in leasing, informeaza Mediafax. Medicul Alexandru Magherescu va avea de executat sapte ani de inchisoare. Sentinta nu este definitiva; ea poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cristi Munteanu / Andrei MargaritescuFoto: Colaj / Sursa foto: Agerpres

CAB a admis apelurile inaintate de Parchetul Tribunalului Bucuresti si de David Cosmin Rotundu, Alexandru Cristian Mircea Magherescu, Cristian Munteanu, Silviu Andrei Margaritescu, Mihai Cosmin Magherescu, Cristinel Antonio Enache, Adrian Mihai Radu, Bogdan Treveleanu, precum si de partea civila SC Siluten Doris Company SA, impotriva sentintei Tribunalului Capitalei din 26 aprilie.

Mediafax informeaza ca, potrivit deciziei Curtii de Apel Bucuresti:

  • In cazul lui Cristian Munteanu, sentinta din 26 aprilie a fost desfiintata in parte si, rejudecand in fond, s-a dispus schimbarea incadrarii juridice a faptelor din doua infractiuni de tainuire intr-o singura infractiune de complicitate la tentativa la infractiunea de inselaciune. Astfel, Cristian Marian Munteanu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare si trei ani interzicerea unor drepturi.
  • Andrei Margaritescu ramane cu pedeapsa de trei ani de inchisoare dispusa in 26 aprilie, fiind dispusa suspendarea executarii acesteia, sub supraveghere, pe un termen de incercare de opt ani.
  • David Rotundu va avea de executat zece ani si sase luni inchisoare, pedeapsa de sapte ani de inchisoare dispusa in 26 aprilie fiind cumulata cu condamnarea la trei ani si sase luni inchisoare aplicata prin sentinta penala din 12 martie 2003 pronuntata de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, ramasa definitiva prin neapelare la data de 1 aprilie 2003. Instanta a constatat ca David Rotundu este arestat in alta cauza.
  • Sunt mentinute condamnarile dispuse de Tribunalul Capitalei in cazurile lui Alexandru Cristian Mircea Magherescu, Mihai Cosmin Magherescu, Cristinel Antonio Enache, Adrian Mihai Radu si Bogdan Treveleanu.
  • S-a dispus restituirea autoturismului marca Audi A8 catre partea civila SC Siluten Doris Company SA.
  • In cazul lui Catalin Teodor Baleanu, s-a dispus disjungerea cauzei si judecarea apelului in 11 februarie 3013.

Tribunalul Bucuresti i-a condamnat, in 26 aprilie, pe fotbalistii Andrei Margaritescu si Cristi Munteanu la pedepse de trei ani si, respectiv, cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul privind inselaciuni cu masini luate in leasing. Fostul mijlocas dinamovist Andrei Margaritescu a fost gasit vinovat de tainuire iar fostul portar al echipei de fotbal Dinamo Cristian Munteanu de complicitate la tentativa de inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

In acelasi dosar au mai fost condamnati de Tribunalul Bucuresti:

  • medicul Alexandru Magherescu, fondatorul centrului medical Doris, din cartierul Militari: sapte ani de inchisoare cu executare pentru tentativa la inselaciune cu consecinte deosebit de grav;
  • Cosmin Magherescu (fratele lui Alexandru Magherescu): cinci ani de inchisoare, pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave;
  • Adrian Mihai Radu: cinci ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la tentativa de inselaciune cu consecinte deosebit de grave;
  • Bianca Radu (sotia lui Adrian Mihai Radu): doi ani sub supraveghere pentru fapta de tainuire;
  • David Rotundu: sapte ani de inchisoare pentru tentativa de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave;
  • Cristinel Anton Enache: sapte ani de inchisoare pentru complicitate la tentativa de inselaciune cu consecinte deosebit de grave;
  • Catalin Teodor Baleanu: cinci ani de inchisoare pentru complicitate la tentativa de inselaciune cu consecinte deosebit de grave;
  • Bogdan Preveleanu: sase ani de detentie pentru complicitate la tentativa de inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Instanta a dispus atunci confiscarea autoturismului Audi A8, proprietatea lui Alexandru Magherescu, precum si a 15.000 de euro de la Rotundu, 8.000 de euro de la Enache, 7.000 de euro de la Baleanu si 1.000 de euro Radu Adrian. Magistratul Tribunalului Bucuresti a mentinut sechestrul asigurator pus pe 8.500 de lei, suma ridicata de la Rotundu si i-a restituit acestuia autoturismul Mercedes CL500. Totodata, instanta a dispus restituirea autoturismului Suzuki Swift lui Attila Lukacs si confiscarea a 1.500 de euro de la Radu si 200 de euro de la Manole.

In motivarea deciziei de condamnare, magistratii Tribunalului Bucuresti arata ca:

* Cristi Munteanu a cunoscut situatia masinii furate pe care dorea sa o achizitioneze, a dat dovada de perseverenta infractionala si a crezut ca poate scapa cu o pedeapsa cu suspendare, motiv pentru care a dat declaratii mincinoase la instanta.

* Munteanu a avut o viziune clara asupra "situatiei frauduloase" a autoturismului pe care l-a cumparat, aratand ca "orice om normal cu o pregatire medie, cum este cazul inculpatului Munteanu", putea banui ca o masina clasa premium, cu o valoare de piata de aproximativ 90.000 de euro, nu poate fi vanduta dupa numai doi ani cu doar 31.000 de euro decat daca este stricata major sau are probleme de natura juridica.

* Andrei Margaritescu a stiut faptul ca masina pe care a cumparat-o de la persoane indicate de Cristi Munteanu provenea dintr-o infractiune, toate probele indicand acest lucru, motiv pentru care a si incercat sa tainuiasca fapta si sa scape de autoturism.

Procurorii i-au acuzat pe Andrei Margaritescu si pe Cristi Munteanu ca sunt "dobanditori de drept ai unei masini furate", despre care "aveau in mod clar cunostinta ca face obiectul unei infractiunui de furt". Alexandru Magherescu a fost acuzat ca i-a dat masina Audi A8, in urma cu aproximativ doi ani, fostului portar dinamovist Cris, pentru aproximativ 10.000 de euro. Ulterior, omul de afaceri a declarat masina furata, pentru a incasa asigurarea pe ea, mai informeaza Mediafax.