Fundasul echipei Sahtior Donetk Razvan Rat a devenit jucatorul roman cu cele mai multe meciuri in cupele europene - 96, anunta Comisia de Statistica si Istorie a Federatiei Romane de Fotbal. Rat l-a depasit pe Gheorghe Hagi, care detinea recordul din 1999 (95 de jocuri), cu ocazia meciului dintre Sahtior si Juventus Torino (0-1), disputat miercuri seara, in Liga Campionilor, potrivit Agerpres.

Razvan RatFoto: HotNews / DP

''Nu a fost cel mai bun meci al lui Sahtior din acest sezon. Juventus s-a pregatit foarte bine si a analizat jocul nostru. A stiut sa blocheze punctele noastre forte si sa speculeze slabiciunile. Si noi am avut sansele noastre, nu numai sa facem egal, ci chiar sa castigam'', a declarat Rat pe site-ul oficial al clubului dupa partida cu Juventus, in care a fost integralist.

''Am inteles ca a fost ofsaid la golul lui Juve. Acum e tarziu, ne pare rau tuturor ca nu am castigat'', a mai spus Rat.

Internationalul roman a apreciat ca participarea lui Sahtior in actuala editie a Champions League este una buna pana acum. ''Mergem mai departe in Champions League, chiar daca de pe locul doi in grupa. Trebuie sa muncim din greu in cantonamentul de iarna pentru a fi pregatiti in perspectiva meciurilor viitoare din Liga Campionilor'', a subliniat Rat.

Rat a jucat primul sau meci in cupele europene sub tricoul Rapidului, pe 24 august 2000, in meciul cu MIKA Astarak (Armenia), pierdut cu 0-1 in deplasare, in Cupa UEFA. Pentru giulesteni a disputat 8 meciuri in Cupa UEFA.

La Sahtior, Rat a disputat 30 de partide in Cupa UEFA, 57 in Liga Campionilor (1 gol marcat) si 1 in Supercupa Europei.