Tehnicianul formatiei Arsenal, Arsene Wenger, a declarat ca nu este convins de planul UEFA privind marirea numarului echipelor participante in Liga Campionilor de la 32 la 64 si renuntarea la Europa League, precizand ca un astfel de format ar crea probleme si ar face ca nivelul competitiei sa scada.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Nu sunt convins, deoarece deja sunt probleme privind audienta, in faza grupelor. Cred ca ar fi mai multe probleme si ca nivelul ar fi mai scazut. Ar insemna crearea unui campionat european complet. Ar fi si in detrimentul ligilor nationale si ar putea face sa scada interesul fata de fazele finale ale LC. Ar fi o liga europeana", a afirmat Wenger pentru site-ul oficial al clubului Arsenal, potrivit Mediafax.

Presedintele UEFA, Michel Platini, a declarat in aceasta saptamana ca forul continental planuieste o reforma a cupelor europene pentru 2015.

La intrebarea daca ar fi posibila o liga a campionilor de 64 de echipe, in conditiile in care se pune tot mai des problema desfiintarii Ligii Europa, Platini a raspuns: "Exista o analiza in curs pentru a se stabili ce format vor avea competitiile europene intre 2015 si 2018. Se va discuta si se va lua o decizie in 2014. Nu s-a hotarat nimic pentru moment".