Meciul dintre echipa Dinamo Moscova, antrenata de Dan Petrescu, si formatia Zenit Sankt Petersburg, contand pentru etapa a XVI-a a campioatului Rusiei, a fost suspendat, sambata, dupa ce portarul gazdelor, Anton Shunin, a fost lovit de o petarda aruncata din tribuna, care l-a lovit in fata. Shunin a fost transportat la spital, el avand probleme cu vederea si auzul, potrivit Mediafax.

In minutul 36 al partidei o petarda "l-a lovit pe Shunin sau a cazut langa el", iar fumul a parut sa irite ochii sportivului, informeaza Ria Novosti.

L'Equipe noteaza ca petarda i-a explodat in fata lui Shunin.

Arbitrul Alexei Niloaev le-a cerut jucatorilor sa plece la vestiare, dupa o discutie cu antrenorii ambelor formatii, iar directorul executiv al Ligii ruse, Sergei Cheban, a anuntat ca meciul a fost suspendat.

Portarul Anton Shunin a fost transportat la spital, el avand probleme cu vederea si auzul.

"A cazut ceva, m-am uitat in jos si apoi petada a explodat in fata mea. Am probleme cu auzul si vederea. Merg la spital pentru investigatii", a anuntat fotbalistul pe contul de Twitter al clubului rus.

Medicul echipei antrenate de Dan Petrescu, Alexander Rezelov, a declarat ca Shunin are corneea afectata: "Anton are o arsura la cornee, nu vede bine cu un ochi".

Mijlocasul Christian Noboa a afirmat ca Shunin era "in stare de soc".

"Terenul de fotbal nu este o zona de razboi. Acum Comisia de Disciplina a federatiei va fi cea care va lua o decizie", a declarat Cheban.

In momentul suspendarii partidei, scorul era 1-0 pentru Dinamo Moscova, golul fiind inscris de Vladimir Granat '27.

Adrian Ropotan era rezerva la Dinamo Moscova la acest joc.