​Romania sustine impotriva Belgiei ultimul test din actualul an, echipa pregatita de Victor Piturca urmand sa se dueleze cu una dintre echipele in forma ale "Batranului Continent". Oaspetii vor alinia o echipa din care vor face parte nume mari precum Van Buyten, Kompany, Witsel si Hazard. Meciul amical Romania vs Belgia va fi in direct pe Antena 1 si LiveText pe HotNews.ro de la ora 21.00.

Victor Piturca Foto: Reuters

"Vad ca nu se da prea multa importanta acestui joc si nu stiu de ce, pentru ca întâlnim o echipa foarte buna care în curând va avea un cuvânt greu de spus în fotbalul european si chiar mondial. Este ultimul meci din acest an si ne dorim un joc bun si un rezultat pe masura. Echipa nationala a avut un an bun, care ne da sperante având în vedere si faptul ca aici s-a format un nou grup. De aceea îmi doresc sa se termine bine si sa nu pierdem cu Belgia. Avem nevoie de rezultate bune, e altceva sa nu pierzi cu Belgia în perspectiva meciurilor din primavara" - Victor Piturca, selectioner Romania.

"Meciul cu Belgia nu are o miza mare, pentru ca nu sunt puncte puse în joc, dar este extrem de important, mai ales ca întâlnim un adversar care a batut Olanda si Serbia. Asadar e un meci deosebit de greu, cu o echipa foarte, foarte buna, de nivelul Olandei. Jucatorii tineri au simtit pe pielea lor ce înseamna sa joci împotriva unui adversar de calibru. Ca individualitati sunt mai valorosi ca noi, la fel în clasamentul FIFA sunt deasupra noastra, asa ca ei pleaca favoriti în acest meci" - Ciprian Marica, atacant Romania.

"Avem un deosebit respect pentru echipa Romaniei. Nu se pune problema ca una dintre echipe sa fie favorita. Echipa Romaniei este in reconstructie, Marica este un jucator cu experienta si cel mai periculos jucator al romanilor. Nu putem vorbi de faptul ca suntem favoriti, pentru ca intalnim o echipa care da dovada de patriotism. Faptul ca Marica joaca in Bundesliga vorbeste despre calitatile sale" - Marc Wilmots, selectioner Belgia.

Clasamentul FIFA:

Belgia - locul 20 (881 puncte)

Romania - locul 37 (669).

Echipe probabile:

Romania: Tatarusanu - Chiriches, Gaman, Gardos, Stefan Radu - Pintilii, Bourceanu - Maxim, Grozav, Tanase - Marica. Antrenor: Victor Piturca.

Belgia: Mignolet - G. Gillet, Van Buyten, Kompany, Verthongen - Witsel, Fellaini, Defour - Hazard, Benteke, Merterns. Antrenor: Marc Wilmots.