Victor Piturca este multumit de parcursul din ultima perioada al echipei nationale a Romaniei, selectionerul fiind de parere ca in 2012 s-a format o echipa de viitor. "Am avut un an bun, care ne da sperante", a precizat Piturca inainte de amicalul cu Belgia (miercuri, 14 noiembrie, ora 21.00, "Arena Nationala").

Victor Piturca, selectionerul RomanieiFoto: AGERPRES

"Intalnim o echipa foarte buna, care in perioada urmatoare va avea un cuvant greu de spus la nivel mondial. Belgia a pornit foarte bine si in preliminarii. Ne dorim un joc bun si un rezultat pe masura, e ultimul meci din acest an al nationalei. Am avut un an bun, un an care ne da sperante, in care am format o echipa de viitor. Am renuntat la anumiti jucatori din diverse motive. Vreau sa vad si alti jucatori pe mai multe posturi" - Victor Piturca.

"Mutu cand isi va reveni 100% din punct de vedere fizic, va fi chemat la nationala. Nu mi-a placut pozitia presei cum s-a comportat fata de el, un jucator care a incercat sa fie profesionist si a fost luat peste picior si mie nu mi-a convenit. Nu e vorba ca vreau sa il protejez. El trebuie sa isi revina la nivelul fizic normal si cand vine la nationala sa joace de la inceput si la capacitate normala. Eu sunt sigur ca si-ar fi dorit sa vina chiar si daca nu era titular, dar eu am hotarat sa nu il chem", a completat Victor Piturca.

Despre neconvocarea lui Raul Rusescu

"Jucatorii care sunt pe post cu Rusescu se simt jigniti. Numai noi putem sa facem asta. Nu mai vreau sa discut despre neconvocarea lui. Ii prefer acum pe Bogdan Stancu si Grozav, poate pentru urmatorul meci il voi convoca si pe Rusescu. Au mai fost golgeteri care n-au fost convocati. Ati auzit de Oblemenco? Era idolul meu. De Danciulescu ati auzit?", a incheiat Piturca.

Romania vs Belgia se va disputa miercuri, 14 noiembrie 2012, pe "Arena Nationala", urmand sa fie in direct pe Antena 1 si LiveText pe HotNews.ro de la ora 21.00.