Pe 17 octombrie 2012, Michael Ballack a fost surprins conducand cu 211 km/h pe autostrada A-5 din provincia spaniola Caceres. A fost arestat, iar apoi Ministerul Public a propus suspendarea carnetului pe doi ani si o amenda de 10.000 de euro. Avocatul fostului international german a surprins la proces: vrea amenda minima, motivand ca Ballack este somer si nu are venituri, informeaza dailymail.co.uk.

Michael BallackFoto: Rompres

Dupa incidentul din data de 17 octombrie, Ballack a fost judecat pentru delict impotriva sigurantei circulatiei. Ministerul Public spaniol a cerut retragerea carnetului de conducere pentru doi ani si jumatate si o amenda de 10.000 de euro.

Jesus Gallero Rol, avocatul lui Michael Ballack, a cerut amenda minima pentru clientul sau, motivand ca acesta este "somer si lipsit de venituri".

Gallero Rol a cerut suspendarea permisului pentru un an de zile si o amenda de 6 euro pe zi pentru urmatoarele sase luni, adica ceva mai mult de 1.000 de euro.

In varsta de 36 de ani, Ballack si-a anuntat retragerea din fotbal in toamna acestui an, dupa ce nu a reusit sa se transfere in campionatul din SUA.