Romania a pierdut categoric in fata Olandei (preliminarii CM 2014), scor 4-1, dar a impresionat la capitolul atmosfera. "A fost un adevarat cazan, atmosfera de la Bucuresti (n.r. "Arena Nationala") a fost una de Campionat Mondial", a precizat Rafael Van Der Vaart.

Meciul cu Ungaria este la mare cautareFoto: HotNews / Dan Popescu

"E o victorie importanta, dar mai e drum lung pana la Rio. Atmosfera la Bucuresti a fost de parca era un meci de Campionat European sau Cupa Mondiala. Dupa ce romanii au trimis in bara, ne-am revenit usor si ne-am facut jocul nostru. Ceea ce nu a fost deloc usor într-un asemenea cazan. Am exersat foarte mult fazele fixe, iar la Bucuresti acest lucru ne-a ajutat" - Van der Vaart, potrivit NU Sport (conform Mediafax).

"Am avut un inceput de meci mai greu decat ne asteptam si e bine ca s-a facut repede 2-0. Dupa ce am inscris si al doilea gol am pierdut controlul jocului, dar am intrat la cabine cu avantaj de doua goluri. Am jucat mult mai compact decat in alte partide, am putut profita mai bine de contraatacuri. Pe parcursul reprizei secunde nu am mai avut problemele din prima repriza. Suntem pe drumul cel bun catre Brazilia. Stiam ca vom avea un joc dificil cu Romania, aveau multa incredere dupa victoria din Turcia si publicul de partea lor. Am facut un joc colectiv foarte bun si am dominat mijlocul terenului. Ma gandeam ca arbitrul va acorda penalti echipei Romaniei la intrarea lui Martins Indi" - Kevin Strootman.

"Mingea mi-a venit direct pe cap, am trimis-o cu bolta in poarta. A fost un gol binevenit, am cam fost sub presiune la inceputul partidei. Conteaza ca am castigat clar. Am facut un pas important spre calificare" - Jeremain Lens.

"Am deschis scorul cu putin noroc, apoi s-a facut 2-0 pentru noi, un gol venit la momentul potrivit. Romania a avut avantajul tribunelor, dar noi ne-am vazut de treaba, am jucat fotbal, am ramas calmi, iar ei au intrat in jocul nostru. Nu a fost penalti pentru Romania in final, a fost un duel, jucatorul roman m-a tras si eu am cazut" - Bruno Martins Indi.

Rezultatele zilei:

Andorra - Estonia 0-1

Romania - Olanda 1-4

Ungaria - Turcia 3-1

Urmatoarele partide (22 martie 2013):

Olanda - Estonia

Andorra - Turcia

Ungaria - Romania

Clasament:

1 Olanda 12 (13-2)

2 Ungaria 9 (10-5)

3 Romania 9 puncte (8-4)

4 Turcia 3 (4-7)

5 Estonia 3 (1-6)

6 Andorra 0 (0-13).