Dupa un start perfect de preliminarii (trei victorii din tot atatea meciuri), Romania se afla in fata celui mai dificil adversar, tricolorii urmand sa intalneasca Olanda. "Ne dorim sa castigam grupa", a declarat Victor Piturca inainte de meciul cu batavii. Romania vs Olanda va incepe la ora 21.00, urmand sa fie in direct pe Antena 1 si Live Text pe HotNews.ro.

Victor Piturca Foto: Reuters

"Sansele la locul doi sunt acum reale, dar noi ne dorim sa castigam grupa, pentru ca la baraj nu ai nicio siguranta ca te califici. Stiu ca e foarte greu, pentru ca jucam impotriva unei forte a fotbalului mondial. Daca vom castiga, logic putem fi considerati favoritii grupei, pentru ca vom fi pe primul loc, dar nu ar fi nimic sigur, pentru ca in primavara ne asteapta alte doua meciuri extrem de grele".

"Suntem putin dezavantajati fata de adversarii nostri pentru ca am avut un meci dificil cu Turcia si de aceea sper ca jucatorii sa fie apti suta la suta din punct de vedere fizic pana marti. In schimb, Olanda a avut un adversar mai facil si este un avantaj pentru ca a putut sa-si menajeze cativa jucatori, dar la un astfel de meci motivarea trebuie sa fie la cel mai inalt nivel si sper sa incheiem anul cu un rezultat pozitiv. Pana la urma as fi multumit si cu un egal, totul e sa nu pierdem, insa noi vrem victoria" - Victor Piturca.

"Mi-a placut cum a jucat Romania contra Turciei, foarte bine organizati, au avut contraatacuri foarte bune. Este doar un meci important, nu unul crucial. Vom juca si acasa contra Romaniei, dar pentru ambele echipe este foarte important sa ocupe locul 1 in grupa. Nu este problema mea daca Mutu va juca titular sau nu. Si eu am fost un fotbalist semiprofesionist si imi placea sa joc numai pe stadioane pline.

Jucatorii sunt obisnuiti sa joace in asemenea conditii, se va juca pe un stadion impresionant, gazonul este minunat si toate conditiile sunt create. Noi suntem pe locul 6 clasamentul FIFA, Romania pe 46, asa ca e normal ca romanii sa ne considere favoriti, dar Romania a invins in Turcia si nu era favorita, fotbalul este imprevizibil" - Louis Van Gaal.

Echipe probabile:

Romania: Tatarusanu - Tamas, Goian, Chiriches, Rat (cpt) - Bourceanu, Pintilii - Torhe, Grozav, Stancu - Marica (4-2-3-1)

Olanda: Stekelenburg - Martins Indi - Vlaar, Heitinga, Van Rhijn - Strootman (cpt), Van der Vaart, De Jong - Lens, Van Persie, Narsingh (4-3-3).

Arbitru: Craig Thompson, ajutat de Alasdair Ross si Derek Rose (toti din Scotia).

Ultimele rezultate din Grupa D:

Turcia - Romania 0-1

Estonia - Ungaria 0-1

Olanda - Andorra 3-0

Se vor juca marti:

Romania - Olanda

Andorra - Estonia

Ungaria-Turcia.

Clasament:

1 Olanda 9 (9-1)

2 Romania 9 puncte (7-0)

3 Ungaria 6 (7-4)

4 Turcia 3 (3-3)

5 Estonia 0 (0-6)

6 Andorra 0 (0-12).

Romania cu Piturca pe banca (al treilea mandat):

02.09.2011 Luxemburg - Romania 0-2

06.09.2011 Romania - Franta 0-0

07.10.2011 Romania - Belarus 2-2

11.10.2011 Albania - Romania 1-1

06.09.2012 Estonia-Romania 0-2

11.09.2012 Romania-Andorra 4-0

12.10.2012 Turcia-Romania 0-1.