​Dupa trei partide disputate in preliminariile pentru Cupa Mondiala de Fotbal din 2014, obiectivul Romaniei s-a schimbat, tricolorii dorind sa castige Grupa D. "Sansele la locul doi sunt acum reale, dar noi ne dorim ca castigam grupa", a declarat Victor Piturca. Romania se va duela, marti, cu Olanda, pe "Arena Nationala", de la ora 21.00.

Victor Piturca Foto: AGERPRES

"Sansele la locul doi sunt acum reale, dar noi ne dorim sa castigam grupa, pentru ca la baraj nu ai nicio siguranta ca te califici. Stiu ca e foarte greu, pentru ca jucam impotriva unei forte a fotbalului mondial. Daca vom castiga, logic putem fi considerati favoritii grupei, pentru ca vom fi pe primul loc, dar nu ar fi nimic sigur, pentru ca in primavara ne asteapta alte doua meciuri extrem de grele".

"Suntem putin dezavantajati fata de adversarii nostri pentru ca am avut un meci dificil cu Turcia si de aceea sper ca jucatorii sa fie apti suta la suta din punct de vedere fizic pana marti. In schimb, Olanda a avut un adversar mai facil si este un avantaj pentru ca a putut sa-si menajeze cativa jucatori, dar la un astfel de meci motivarea trebuie sa fie la cel mai inalt nivel si sper sa incheiem anul cu un rezultat pozitiv. Pana la urma as fi multumit si cu un egal, totul e sa nu pierdem, insa noi vrem victoria", a declarat Victor Piturca in cadrul unei conferinte de presa.

Ultimele rezultate din Grupa D:

Turcia - Romania 0-1

Estonia - Ungaria 0-1

Olanda - Andorra 3-0

Se vor juca marti:

Romania - Olanda

Andorra - Estonia

Ungaria-Turcia.

Clasament:

1 Olanda 9 (9-1)

2 Romania 9 puncte (7-0)

3 Ungaria 6 (7-4)

4 Turcia 3 (3-3)

5 Estonia 0 (0-6)

6 Andorra 0 (0-12).