UEFA a reactionat dupa scandalul de la meciul dintre Steaua si Rapid (Liga 1, etapa IX, scor 1-0), forul european avertizandu-i pe conducatorii fotbalului romanesc in legatura cu manifestarile rasiste de pe stadioanele din Liga 1. "Echipele din Romania risca sanctiuni severe in cazul in care acest gen de comportament va continua", a declarat Michel Platini, presedintele UEFA.

Michel Platini, presedinte UEFAFoto: Reuters

"Am fost informati cu privire la serioase incidente de sorginte rasista, care au avut loc in timpul jocului (n.r. - Steaua - Rapid), multe dintre ele prin intermediul bannerelor si scandarilor care se refereau în cel mai inuman mod la comunitatile rome. […] Reiese ca, in ultimii ani, multe meciuri dintre cele doua echipe au fost marcate de incidente rasiste, numai ca interactiunea pe care am observat-o se afla dincolo de orice rivalitate rezonabila din sportul nostru.

Pericolele unor asemenea acte sunt multiple. Tara dumneavoastra va dori sa evite deteriorarea reputatiei sale, care ar putea reiesi din imaginea Romaniei ca nefacand parte din comunitatea fotbalului european si din faptul ca UEFA ar fi fortata sa ia cele mai severe masuri impotriva cluburilor romanesti daca acestea vor etala asemenea practici in competitiile noastre", se mentioneza in scrisoarea semnata de Michel Platini, conform Mediafax.

Mesaje rasiste ale stelistilor la adresa rapidistilor:

"Rapid, all blacks"

"Nu ragusiti, nu va agitati, ca maine dupa fier vechi tre' sa strigati"

"Avem deasupra noastra dovada ca politia franceza isi face treaba"

"www.fcrb.rom".