Fostul antrenor al echipei nationale de fotbal a Romaniei si al echipei Steaua a fost operat pe cord, duminica dimineata, la Institutul Inimii "Niculae Stancioiu", din Cluj-Napoca. Echipa de medici condusa de chirurgul cardiolog Adrian Molnar a realizat cu succes interventia chirurgicala prin care fostului antrenor i-au fost inlocuite doua artere coronariene cu vene prelevate de la picior si i-au fost montate by-pass-uri, informeaza Agerpres.

Emeric JeneiFoto: AGERPRES

Operatia a durat aproximativ cinci ore si a fost deosebit de complexa.

Emeric Jenei a fost diagnosticat cu cardiopatie ischemica - suferinta a muschiului cardiac produsa de ingustarea sau blocarea arterelor coronare, ca urmare a depunerii de colesterol pe peretele interior al arterelor, ce formeaza asa-numita 'placa de aterom'.

Aceasta ingusteaza si in final blocheaza artera, impiedicand fluxul de sange catre miocard. Durerea din cardiopatia ischemica este declansata de efort, sustin medicii.

La Institutul Inimii din Cluj-Napoca se afla si fiica antrenorului Ienei.

Presedintele CFR Cluj, Iuliu Muresan, declara, sambata, ca a vorbit cu medicii despre starea lui Emeric Ienei si ca acesta nu este in pericol, operatia la care urmeaza sa fie supus fiind una "de rutina", care "nu pune probleme deosebite", potrivit Mediafax.

"Am auzit ca este internat, am ajutat si eu la demararea buna a lucrurilor, pentru ca ne-a sunat fiica dansului, Cristina, si am dat si eu niste telefoane, nu puteam sa fac mai mult, pentru ca plecam la Targu Jiu. Am vorbit cu medicii de acolo, este stabil, nu este in pericol si va face o operatie care este o operatie de rutina, nu pune probleme deosebite. Ii dorim sa treaca cu bine peste operatie, care va fi azi (sambata - n.r.) sau maine dimineata (duminica - n.r.), si ii dorim insanatosire grabnica", a spus Muresan, raspunzand intrebarilor jurnalistilor.

Fostul antrenor al echipei nationale si al echipei Steaua Emeric Ienei a fost internat, vineri seara, la Institutul Inimii "Nicolae Stancioiu" din Cluj-Napoca.

"Fostul antrenor Emeric Ienei a fost internat, vineri seara, la Institutul Inimii. I se fac investigatii medicale, iar, daca este cazul, va fi operat. Nu pot sa spun diagnosticul cu care a fost internat, dar pot sa spun ca in acest caz se va face ce trebuie", declara directorul medical al Institutului Inimii "Niculae Stancioiu" din Cluj-Napoca, Radu Capalneanu.

Emeric Ienei s-a nascut la 22 martie 1937. El a fost antrenorul care a castigat alaturi de Steaua Cupa Campionilor Europeni in 1986. De asemenea, a fost selectionerul Romaniei la turneul final al Cupei Mondiale din 1990 si al Campionatului European din 2000.