Fostul portar Helmuth Duckadam ar putea fi operat din nou, pentru a patra oara, la bratul drept, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, Gabriel Cristian, seful Centrului de Urgenta de boli cardiovasculare al Armatei, citat de Agerpres. Potrivit medicului, sansele efectuarii unei noi interventii sunt de 90%, specialistii romani solicitand puncte de vedere ale specialistilor din patru mari centre europene.

''Pacientul a avut pana acum trei interventii chirugicale. Prima a avut in urma cu 26 de ani si de atunci traieste cu o teama permanenta. In proportie de 90% sunt sanse sa se produca in viitor o a patra interventie chirurgicala. Nefiind cazul de o urgenta, am solicitat punctele de vedere ale specialistilor din patru mari centre europene. Alaturi de acesti specialisti din strainatate, vom alege momentul interventiei si solutia optima din punct de vedere medical'', a declarat medicul Gabriel Cristian.

Duckadam si-a cerut scuze pentru emotii, precizand ca nu e obisnuit sa vorbeasca despre boli si spitale. ''Eu de obicei fac declaratii despre fotbalul pe care il iubesc. Am vrut sa organizez o conferinta de presa pentru a elimina astfel toate zvonurile, cum ca as fi fost operat pe inima. Vorbesc acum pentru suporteri, pentru rude, inclusiv pentru tatal meu de 80 de ani, care m-a sunat. Vreau sa le multumesc fostilor colegi, care m-au cautat si s-au oferit sa ma sprijine. Multumesc si actualilor colegi de la clubul Steaua. M-au vizitat antrenorul si managerul Mihai Stoica'', a afirmat Duckadam.

''Ma voi externa azi, dar voi reveni la spital pentru alte controale si analize. Din punctul meu de vedere vreau sa termin acest mini-cosmar. Timp de 53 de ani, mi-am facut datoria fata de Romania, cred ca a venit timpul ca si Romania sa-si onoreze datoria fata de mine'', a incheiat Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla, in 1986, cand a aparat patru lovituri de la 11 metri consecutive in finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona, castigata de Steaua cu 2-0 la loviturile de departajare.

Prima interventie chirurgicala suferita de Duckadam a fost in 1986, dupa finala de la Sevilla, a doua in 1998, iar a treia a avut loc in 2009. In urma cu o saptamana, la Constanta, Duckadam a fost supus unei manevre invazive la bratul drept pentru indepartarea unui cheag de sange.