Adrian Porumboiu, patronul echipei FC Vaslui, a reactionat dupa ce UEFA a inclus echipa moldoveana pe o lista a datornicelor care nu vor primi bani de pe urma participarii in cupele europene. "Am crezut ca acolo sunt oameni seriosi, dar m-am inselat. Vasluiul are certificat fiscal zero si oricine poate verifica", a declarat omul de afaceri.

Adrian PorumboiuFoto: Rompres

"Am crezut ca la UEFA sunt oameni seriosi, dar m-am inselat si o sa va explic de ce. Datele oferite de ei sunt la 30 iunie, insa coform normelor fiscale din Romania, trebuie sa platesti pana pe 5 iulie si noi am facut-o, am obtinut certificat fiscal zero pe care l-am si trimis ulterior la UEFA insa cei de acolo nu s-au deranjat sa-l ia in calcul si sa updateze situaţia noastra. Sa fie clar, Vaslui are certificat fiscal zero si oricine poate verifica.

Cei de la UEFA nu ne-au trimis nici un raspuns cand le-am facut apelul in privinta situatiei lui Fenerbahce, acum insa ne includ pe aceasta lista desi le-am trimis certificatul nostru fiscal care e zero.

Mai departe, acea taxa de solidaritate de 5 la suta din fiecare transfer pe care l-am realizat am depus-o intr-un cont la Federatia Romana de Fotbal. UEFA poate verifica usor acest lucru si oricine altcineva. Mai departe, restul litigiilor le avem pe rol si termenul e 15 octombrie. In concluzie, daca UEFA nu a luat in calcul toate aceste lucruri care reflecta realitatea si, in schimb, face astfel de anunţuri pentru presa, inseamna ca cei de acolo au o mare problema", a declarat Adrian Porumboiu pentru gsp.ro.

Raspunsul Rapidului

"Cunoastem situatia, in niciun caz nu este ceva grav. Masura celor de la UEFA a venit in urma comunicarilor noastre si nu ca urmare a unei investigatii. Exista un principiu al fair-play-ului financiar, conform caruia cluburile care participa in cupele europene trebuie sa raporteze situatia financiara la 30 iunie, respectiv 30 septembrie. Noi am fost corecti, transparenti si am comunicat exact situatia de la 30 iunie, la UEFA. Iar atunci aveam unele datorii, iar altele erau în litigiu. La 30 septembrie, se raporteaza din nou situatia la UEFA si noi vom ajunge la zero cu datoriile. UEFA permite chiar si o reesalonare a datoriilor pe care un club le are. Dar sa ne intelegem, nu este vorba de datorii la stat. Rapid nu are datorii la stat. Practic, UEFA ne cere la 30 septembrie o explicatie corecta prin care sa justificam orice datorie, indiferent cat de mica este. Nu vor fi niciun fel de probleme, ne vom primi banii, Rapid nu a ascuns nimic" - Ion Taban, presedintele Consiliului de Administratie al FC Rapid, pentru Mediafax.

UEFA a anuntat, marti, ca mai multe echipe de pe Batranul Continent nu vor primi banii cuveniti pentru participarea in cupele europene, sezonul 2012-2013, printre aceste formatii numarandu-se si Rapid, Dinamo si FC Vaslui. Motivul: cele trei grupari au datorii catre alte cluburi, catre angajati si catre stat, informeaza UEFA pe site-ul oficial.