​Nationala Romaniei se afla in fata debutului in preliminariile pentru Cupa Mondiala de Fotbal din 2014, gazduita de Brazilia, echipa pregatita de Victor Piturca urmand sa intalnesca Estonia, in deplasare (ora 21.00, TVR 1 direct, HotNews.ro LiveText). Demn de mentionat este faptul ca tricolorii nu s-au mai calificat la un CM din 1998, de la turneul final gazduit de Franta.

Victor Piturca Foto: AGERPRES

Ultimul turneu mondial la care a participat Romania a fost cel din 1998. Tricolorii au ratat prezenta la campionatele gazduite de Coreea de Sud si Japonia (2002), Germania (2006) si Africa de Sud (2010).

"Avem asteptari rezonabile. Totul incepe de la linia de start, nu exista garantii in fotbal. Nu este o cursa in care cel mai bun castiga intotdeauna. Depinde de forma de moment, de ziua pe care o prinzi. Vrem sa jucam un fotbal de calitate. Ca asta nu garanteaza mereu un rezultat pe masura, se intampla adesea in fotbal. Nu trebuie sa fim nici prea increzatori si optimisti, toata lumea are sanse. Romania este o echipa mult mai agresiva si mai puternica decat Polonia (n.r. - ultimul adversar al nationalei Estoniei, care a castigat cu 1-0 amicalul din 15 august). Oricum, nimic nu este imposibil, trebuie sa profitam de oportunitatile pe care le vom avea", a declarat Tarmo Ruutli, selectioner Estonia.

"Suntem concentrati pe meciul de vineri, in care avem nevoie de un rezultat bun, care sa creeze pentru mai departe o atmosfera favorabila. Va fi dificil, dar vom face tot ce trebuie pentru a obtine primele trei puncte in aceasta campanie. Olanda si Turcia raman principalele favorite, noi cu Estonia si Ungaria vom fi outsideri. Cred ca Estonia va fi un advesar dificil prin prisma grupului" - Victor Piturca, selectioner Romania.

Echipe probabile:

Estonia: Pareiko - Jaager, Rahn, Klavan, Teniste - Dmitrijev, Vasilijev - Puri, Ojamaa, Kink - Oper. Selectioner: Tarmo Ruutli.

Romania: Pantilimon - Rat, Chiriches, Goian, Matel - Bourceanu, Costin Lazar - Cristi Tanase, Grozav, Torje - Marica. Selectioner: Victor Piturca.

Rezerve: Lobont, Gaman, Luchin, Pintilii, Maxim, Rusescu, Marius Niculae.

Stadion: "A. Le Coq", Tallin, TVR 1 direct, ora 21.00.

Arbitru: Milorad Mazici (Serbia), ajutat de asistentii Milovan Ristici si Igor Radojcici (ambii Serbia).

Partida dintre Estonia si Romania se va desfasura vineri, 7 septembrie, de la ora 21.00, la Tallin, urmand sa fie LiveText pe HotNews.ro.

Grupa D, partidele zilei:

Estonia - Romania (ora 21.00)

Olanda - Turcia (ora 21.30)

Andorra - Ungaria (ora 21.30).