Farmecul vietii exista: Rapidul, condus cu 2-0 in minutul 19 si in inferioritate numerica din minutul 29, a reusit sa bata campioana CFR Cluj! O repriza secunda de exceptie pentru Rapid: Ilijoski (49) si Nicolae Grigore (60 si 69) au intors soarta unui meci pe care CFR Cluj l-a controlat autoritar in prima perioada, interval in care giulestenii nu izbutisera nici macar un sut pe poarta!

Andone, dupa esecul din Giulesti: cum a fost posibil?Foto: cfr1907.ro

Ioan Andone, pentru Digisport: "Rapid a riscat la pauza, cu doua schimbari, si a reusit. Jucatorii mei s-au relaxat prea devreme si uite ce s-a intamplat... Din pacate, meciul asta m-a costat trei puncte si doi jucatori: Vass are fractura de metatarsiene, iar la Ronny cred ca e vorba de o ruptura la ligamentul colateral... Arbitrul i-a bagat in joc, pentru ca nu a fost penalty la 2-1... Dar noi suntem de vina, nu arbitrii, trebuie sa fim corecti. Fotbalul te pedepseste in cateva secunde, iar noi am simtit asta..."

Marian Rada, secund Rapid: "Am jucat ca un comando, ne-am trezit la timp si am scos un asemenea rezultat, in fata lui CFR Cluj. Asta e - avem un farmec aparte: cine vine in Giulesti, nimeni nu poate fi sigur de nimic".

Rapid - CFR Cluj 3-2

Momentele-cheie ale unui derby halucinant

'14 Ronny deschide scorul: sarja pe langa Bozovic, sut pe coltul lung, pe langa un Pecanha lipsit de reactie. 0-1

'19 Maftei majoreaza cu o reluare din apropiere, pe coltul scurt. Pecanha, portarul rapidist, complet neinspirat. 0-2

'29 Giulestenii raman in 10 oameni dupa eliminarea lui Oros.

'49 Ilijoski reduce din diferenta, cu un sut de la 6 metri, dupa ce defensiva ardeleana a tratat cu neglijenta o centrare. 1-2

'60 Penalty pentru giulesteni, dupa un duel intre Felgueiras si Surdu (decizie contestata de CFR). Transforma Nicolae Grigore. 2-2

'69 In Giulesti, nebunie: Rapidul, in 10 oameni, inscrie si golul victoriei - acelasi Nicolae Grigore marcheaza de la 8 metri, dupa ce portarul Felgueiras a respins greu un sut expediat de Surdu.