Dan Petrescu a anuntat marti ca a demisionat din functia de antrenor al echipei ruse Kuban Krasnodar, informeaza Reuters, citata de Agerpres. "Am fost aici trei ani si am dat totul", a afirmat tehnicianul de 44 de ani, citat de site-ul clubului. "Sunt mandru de tot ce am realizat aici, insa acum am nevoie de o noua provocare", a spus el.

Dan Petrescu Foto: AGERPRES

Patronul lui Kuban, Oleg Mkrtician, s-a declarat surprins de demisia lui Petrescu. "Imediat dupa ce am invins-o pe FC Krasnodar (rivala locala, in meciul de vineri - n. red.), Petrescu a venit si mi-a spus ca vrea sa plece. Nu m-am asteptat niciodata sa-l aud spunand asta", a afirmat Mkrtician, "foarte trist" ca se desparte de tehnicianul roman.

In noua editie de campionat, Kuban este pe locul 4, cu 6 puncte dupa 4 etape.

Petrescu a venit la Kuban in decembrie 2009 si a promovat echipa in primul esalon. In noiembrie anul trecut, el si-a prelungit contractul pana in 2015. Echipa, la care au jucat mai multi fotbalisti romani sau care au trecut prin Liga I, a incheiat ultimul campionat pe locul 8.

Intr-un mai vechi interviu pentru Reuters, Petrescu a afirmat ca vrea s-o antreneze intr-o zi pe Chelsea, echipa unde a jucat cu succes mai multi ani.