La Nyon incepe la ora 13.00 tragerea la sorti pentru play-off-ul Ligii Campionilor. CFR Cluj nu este cap de serie, iar sortii au decis ca ardelenii vor juca impotriva Fc Basel din Elvetia. Clujenii au intalnit Basel si in editia de acum doi ani a grupelor Ligii cand in Romania CFR a invins cu 2-1, pierzand cu 1-0 in Elvetia.

Basel pe Arena Nationala in 2011Foto: Reuters

Prima mansa se va desfasura pe 21 sau 22 august, returul va fi 28 sau 29 august. primul meci va fi in Elvetia.

CFR putea intalni una dintre urmatoarele echipe: FC Basel 1893 (Elvetia), RSC Anderlecht (Belgia), Celtic FC (Scotia), BATE Borisov (Belarus) si Dinamo Zagreb (Croatia).

In total vor fi trase la sorti zece intalnirii contand pentru aceasta faza a Champions League.

CFR a eliminat Slovan Liberec din Cehia (1-0 si 2-1) pentru a ajunge in play-off. Basel a eliminat Flora Tallin din Estonia si Molde din Norvegia. Interesant este ca Basel a ajuns cel mai departe in cupele europene in sezonul 2005-06 cand s-a oprit in sferturile cupei UEFA, fiind eliminata de Middlesborough care in semifinale elimia apoi Steaua. CFR a ajuns de doua ori in grupele ligii unde a castigat doua meciuri din cele 12 disputate, a facut doua egaluri si a pierdut opt.

Clujenii au intalnit Basel si in editia de acum doi ani a grupelor Ligii cand in Romania CFR a invins cu 2-1, pierzand cu 1-0 in Elvetia. Basel a jucat in editia de anul trecut a CL cu Otelul, invingand cu 3-2 in Romania si 2-1 in Elvetia. Basel a ajuns anul trecut in optimile Ligii unde a invins Bayern cu 1-0, pierzand apoi cu 0-7 in retur.

Iata cele zece meciuri din play-off:

Braga vs Udinese

Spartak Moscova vs Fenerbahce

Malaga vs Panathinaikos

Monchengladbach vs Dinamo Kiev

Lille vs Fc Copenhaga

Basel vs CFR Cluj

Helsingborgs vs Celtic

BATE Borisov vs Hapoel Kiryat Shmona

AEL Limassol vs Anderlecht

Dinamo Zagreb vs Maribor