Antrenorul formatiei Universitatea Cluj, Cristian Dulca, a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca nigerianul Chinonso Ihelwere Henry, care a murit pe teren la meciul amical cu FC Balotesti, a fost un exemplu in pregatire si avea sanse mari sa ajunga un fotbalist valoros: "Este o zi tragica pentru fotbalul romanesc, dar in primul rand pentru acest baiat si familia lui. L-am antrenat un an si jumatate, ne-am vazut aseara, azi-dimineata, pentru ca stateam in acelasi hotel. Noi avem meci cu Steaua, ei aveau amicalul acesta. Ce sa mai spun? Suntem socati cu totii. Pentru mine, baiatul asta a fost un exemplu in pregatire, cat timp l-am antrenat, se pregatea deosebit, a fost un elev bun, cu sanse mari sa ajunga un fotbalist si mai valoros. Era dorit de echipe din Liga I si cand am vorbit cu el ultima data, astazi, chiar i-am spus ca incerc sa-i pun o vorba buna, sa ajunga in Liga I. Ce grea e viata uneori", a declarat Dulca, in prezent antrenor la Universitatea Cluj.

Dulca se afla pe banca tehnica la formatia tulceana, in 2010, cand nigerianul Henry a fost transferat de la Farul Constanta.

Fotbalistul nigerian al echipei Delta Tulcea Chinonso Ihelwere Henry, care s-a prabusit pe teren in timpul meciului amical cu FC Balotesti, a murit dupa ce medicii au incercat sa-l resusciteze timp de aproximativ o ora.

"Pacientul a fost tot timpul in stop cardiorespirator. El a fost gasit in stop cardiorespirator si s-au facut manevre de resuscitare de la ora 1.2.05 pana la ora 13.12. Echipajul de prim ajutor a ajuns la 3-4 minute de la apel", a declarat medicul Ioana Tanase, medic de la echipajul SMURD sosit la fata locului.

Decesul jucatorului a fost declarat la ora 13:12, el fiind preluat de Institutul de Medicina Legala pentru efectuarea autopsiei.

Potrivit martorilor, fotbalistul nigerian s-a prabusit pe teren in repriza a doua, cu putin timp inainte de finalul meciului, la fata locului ajungand imediat un cadru medical.

Martorii mai spun ca o prima ambulanta a ajuns la fata locului in aproximativ 7 minute, iar dupa alte 3 minute a mai ajuns un echipaj SMURD.

La randul sau, Constantin Pascariu, delegat al echipei gazda, FC Balotesti, a spus ca, din informatiile pe care le are de la reprezentantii Delta Tulcea, nigerianul Chinonso Ihelwere Henry era titular al acestei echipe, fiind un jucator de baza. Pascariu a mai spus ca a fost informat, de asemenea, ca nigerianul nu era cunoscut cu probleme medicale.

El a mai afirmat ca echipa Delta Tulcea se afla in cantonament de cateva zile, iar in ultimele 5-6 zile a mai avut trei meciuri amicale, jucatorii fiind cazati in aceasta perioada la hotel in Snagov.

Jucatorul nigerian Chinonso Ihelwere Henry avea 21 de ani si evolua pe postul de atacant. El fusese adus in Romania de tehnicianul Ion Marin.