Fotbalistul nigerian Chinonso Ihelwere Henry (21 de ani), legitimat la echipa din Liga a II-a Delta Tulcea, a murit duminica, in jurul pranzului, dupa ce a suferit un infarct pe terenul de fotbal din Balotesti, in timpul unui meci amical intre Delta Tulcea si FC Balotesti, anunta Agerpres. " Echipajul SMURD a fost solicitat duminica in cazul unui fotbalist care a cazut pe teren. I s-au facut manevre de resuscitare mai bine de o ora, insa nu a raspuns si s-a declarat decesul. Acum de caz se ocupa INML'', a declarat Bogdan Oprita, seful SMURD Bucuresti-Ilfov.

"Pacientul a fost tot timpul in stop cardiorespirator. El a fost gasit in stop cardiorespirator si s-au facut manevre de resuscitare de la ora 12:05 pana la ora 13:12. Echipajul de prim ajutor a ajuns la 3-4 minute de la apel", a declarat medicul Ioana Tanase, medic de la echipajul SMURD sosit la fata locului, pentru Mediafax.

Decesul jucatorului a fost declarat la ora 13:12, el fiind preluat de Institutul de Medicina Legala pentru efectuarea autopsiei.

Jucatorul avea 21 de ani si evolua pe postul de atacant. El fusese adus in Romania de tehnicianul Ion Marin.