​La plecarea in Italia, Cristi Chivu a lamurit situatia privind echipa nationala a Romaniei, fundasul celor de la Inter Milano precizand ca nu are de gand sa se intoarca la prima reprezentativa. "Am spus ca mi-e dor de nationala, dar asta nu inseamna ca voi reveni. O spun acum: nu am de gand sa ma intorc", a precizat Chivu pe aeroportul "Henri Coanda".

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Dor ii e oricui care a apucat sa traiasca emotiile de a juca sub tricolor si de a-si reprezenta tara. Eu nu am spus nicio secunda ca ma voi intoarce. Eu am spus ca mi-e dor, dar asta nu inseamna ca voi reveni, pentru ca asta de obicei se interpreteaza. O spun acum: Nu nu am de gand sa ma intorc", a declarat Cristi Chivu, citat de Mediafax.

" Mi-ar placea, mi-ar fi placut sa joc la un Mondial, dar eu am luat o decizie si din pacate nu am avut posibilitatea asta. Sper sa aiba ceilalti care sunt acum la nationala. Este un «nu» categoric, nu ma poate convinge nimeni. Nu-mi poate schimba nimeni decizia. Am si eu o demnitate, au fost fost niste lucruri injuste spuse despre mine si nu le pot sterge cu buretele asa de usor. Am si eu mandria mea, am fost jignit in prea multe randuri si nu vreau sa mai fiu jignit pe sanatatea si pe munca mea. Am fost jignit, am inghitit cat am putut, dar cand s-a umplut paharul, am luat decizia de a nu mai veni la nationala" - Cristi Chivu.

"Eu sunt dispus sa vorbesc cu domnul Piturca, sa mergem la masa, sa discut, sa-i dau un sfat. Cine stie ce-mi va spune, ce ii voi spune eu, dar raspunsul meu e in continuare nu. Generatia tanara are nevoie de rezultate, de seriozitate, de sacrificiu si trebuie sa incerce sa aducadin nou lumea la stadion. Si, bineinteles, sa se califice la Cupa Mondiala si la turneele finale viitoare", a completat Chivu, conform Mediafax.