​Dupa o perioada indelungata de tacere, Cristi Chivu a acceptat sa vorbeasca despre subiectul "echipa nationala a Romaniei". Fundasul celor de la Inter lasa o portita deschisa pentru o eventuala revenire la prima reprezentativa. "La nationala Romaniei e nevoie de un proiect, avem o echipa fara veleitati. Adevarul este ca in acest moment nu putem trece de Albania", a precizat Chivu intr-un interviu pentrugsp.ro.

Cristi Chivu, pe vremea cand evolua pentru RomaniaFoto: Rompres

Ruptura de echipa nationala a Romaniei

S-au adunat lucruri care m-au deranjat si s-a pus capacul atunci cand am fost acuzat direct de lipsa de profesionalism. N-am zis nimic multa vreme, am acceptat si am incercat sa inteleg anumite situatii. Sunt genul de om caruia ii place sa munceasca si sa-si faca treaba cu decenta, dar probabil ca tacerea mea a fost interpretata ca atitudinea unui fraier. Am explicat in ultima vreme ca nu avem valoare pentru a discuta de finale sau semifinale de Europene sau Mondiale. Nu suntem la nivelul Frantei, Germaniei, Spaniei. Pe noi ne bat Lituania, Macedonia si Austria, nu putem trece de Albania, asta e realitatea! Dar cand nu invingem marile forte ale continentului, suntem facuti carnati. Ok, dar se umple paharul si daca mai vine si cineva din interior care-ti da una in cap, s-a terminat" - Cristi Chivu.

Despre Inter vs nationala Romaniei

"M-a deranjat atunci cand s-a vorbit la nesfarsit de faptul ca, vezi Doamne, eu sunt apt medical cand trebuie sa joc la Inter pe bani, iar la echipa nationala m-as da lovit. Accept cand se spune ca sunt slab, ca am jucat prost. Dar cand se trece peste ultima bariera a respectului si sunt calcat pe coada, n-am cum sa nu reactionez la o rautate extrema. Eu m-am accidentat de doua ori la antrenament la echipa nationala, fac sapte mii de rupturi la lot, duc in spate o campanie si un turneu final de Euro cu umarul in piuneze, leziune capatata tot la reprezentativa. Si Chivu tot nu merita incredere?

In 2011, a-am accidentat pe Giulesti, la antrenament, n-am putut evolua la Zenica, cu Bosnia. Am mers apoi cu echipa la Bacau, urma partida cu Luxemburg. Am facut insa un RMN, Pompi (n.r. medicul nationalei) mi-a zis ca n-am cum sa joc. Am plecat in Italia, m-au bagat acolo la cate 7 ore de recuperare pe zi, iar Mourinho m-a intrebat daca pot evolua contra lui Milan. Nu alergasem un metru in ultimele doua saptamani, dar mi-am asumat riscul si m-am facut de ras. Am luat rosu, nu m-am ridicat la nivelul derby-ului. Iar a aparut insa aceeasi chestiune: "La Inter, pe bani, poate juca!" - Cristi Chivu.

Ar putea reveni la prima reprezentativa

"Recunosc ca-mi e dor de echipa nationala, de orgoliul si mandria de a auzi imnul. E un sentiment peste orice Champions League! Nu s-au estompat frustrarile, dar traieste in mine si dorinta de a retrai experiente unice in tricoul Romaniei. Astea sunt ca un drog! Inainte de a pleca in Italia, o sa am o intrevedere cu Piturca. M-a sunat si a ramas ca ne intalnim sa discutam. As vrea sa aflu ce-mi cere, sa-i spun si eu ofurile mele. Poate reuseste sa-mi spele creierii, mai stii? Adevarul e ca, fizic, mental si medical, as putea face fata si la club, si la lot. Concret insa, vom vedea ce va iesi", a declarat Cristian Chivu intr-un interviu pentru gsp.ro.

Cand mai ajunge la turneele finale?

"O sa ne mai putem califica la turnee finale doar beneficiind de anumite conjuncturi favorabile, cum a fost in 2008. Atunci a existat grupul de la Steaua si Rapid, care ajunsesera in «sferturile» Cupei UEFA, plus stranierii", a completat Cristi Chivu.