Atacantul italian Mario Balotelli, 21 de ani, si-a demonstrat talentul in cel mai important moment al echipei nationale: a marcat cele doua goluri prin care Italia a eliminat Germania, in semifinalele EURO 2012.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Este cel mai bun meci al meu la nationala si sper ca duminica sa fac unul si mai bun. Suntem singura echipa care a inscris un gol Spaniei, suntem capabili sa fortam castigarea turneului. Astazi am marcat doua goluri in fata mamei care a fost pe stadion. Duminica, vreau sa marchez patru, in fata tatalui meu!", a fost declaratia lui Mario Balotelli, dupa succesul cu 2-1 in fata Germaniei.

Antrenorul Cesare Prandelli l-a laudat in aceeasi masura si pe coechipierul sau din ofensiva, Antonio Cassano: "A facut cel mai bun meci din turneu: din punct de vedere fizic, Cassano poate juca 50 de minute, dar sunt 50 de minute de exceptie".

Phillip Lahm, capitanul Germaniei: "Am facut niste greseli copilaresti, de neinchipuit. Cand esti condus la scor de o echipa precum Italia, e foarte greu sa mai revii. Din pacate, si asta este marele meu regret, Germania are potentialul sa joace mult mai bine decat am facut-o contra Italiei: meritam mai mult, mult mai mult. Dar nu am jucat bine tocmai in aceasta seara..."

Click aici pentru rezumatul meciului Germania - Italia 1-2!