Fundasul echipei de fotbal Lazio Roma, Stefan Radu, a fost deferit, marti, Comisiei de Disciplina dupa ce si-a salutat fanii romani cu bratul drept ridicat intins si cu degetele stanse, un gest asemanator salutului nazist. Radu a facut acest gest la finalul meciului cu formatia Napoli, din 7 aprilie, scrie Il Messaggero.

"Procurorul Federal l-a deferit Comisiei de Disciplina pentru incalcarea art. 1 alineatul 1 din Codul Sportiv", scrie publicatia citand comunicatul Federatiei Italiene de Fotbal.

In 7 aprilie, Stefan Radu a salutat galeria echipei romane cu un gest asemanator salutului nazist, dupa meciul cu Napoli, scor 3-1, din etapa a XXXI-a a campionatului Italiei, conform imaginilor prezentate de presa italiana, scrie Mediafax.

"Printre atatea gesturi de bucurie, a fost fotografiat si salutul fundasului Stefan Radu catre Curva Nord. Romanul i-a salutat pe tifosi cu bratul drept ridicat, intr-un fel de salut roman", a scris atunci agentia Ansa.

La 8 aprilie, Lazio Roma a dat publicitatii un comunicat, pe site-ul oficial, in care sustine ca gestul lui Stefan Radu de la finalul meciului cu Napoli nu face apologia fascismului, fundasul doar sarbatorind victoria alaturi de fani.

Radu a fost audiat, in 18 aprilie, timp de o ora si jumatate, de procurorul federal Stefano Palazzi in legatura cu acest caz.

In 2006, capitanul de atunci al formatiei Lazio Roma, Paolo Di Canio, a fost suspendat pentru un meci si amendat cu 10.000 euro, in urma salutului nazist de la meciul cu Livorno. Pentru un salut asemanator, Di Canio, in varsta de 37 ani, fusese suspendat o etapa si in urma partidei Lazio - Juventus Torino, scor 1-1.

De asemenea, atacantul italian a fost amendat cu 10.000 euro in martie 2005, pentru un gest asemanator la jocul cu AS Roma. Di Canio afirmase atunci ca modalitatea de a-si manifesta bucuria in teren nu are nici o legatura cu politica, dar Comisia de Disciplina a considerat ca un salut in acest fel nu poate fi interpretat ca un element de bucurie.