Nu mai putin de sapte jucatori ai echipei nationale de fotbal "Under 19" a Romaniei au fost suspendati dupa ce au comis acte de indisciplina inainte de partida cu Serbia (s-au imbatat si au facut ravagii in cantonament), informeaza frf.ro.

Iata o parte a raportului oficial, intocmit de Mihail Marian, director tehnic al FRF:

"Majoritatea jucatorilor au respectat programul, doar cinci, respectiv Vastag Andrei, Putanu Ionut, Dobrosavlevici Alin, Popescu Stefan si Gavra Cristian, s-au intors la ora 23.45, intr-o suspecta stare de ebrietate. Au fost asteptati de antrenorul principal si staff-ul medical, care nu i-au informat pe ceilalti membri ai conducerii delegatiei, tainuind savarsirea acestei grave abateri.

- In data de 28 mai a.c., dupa-amiaza, s-a dat liber jucatorilor in oras pentru doua ore. In acest interval, antrenorul principal a fost anuntat de reprezentantul UEFA care raspundea de delegatia Ungariei ca un grup de 6 jucatori romani se afla intr-un restaurant apropiat, unde mananca pizza si beau bere.

Imediat, antrenorul principal s-a deplasat la locul indicat, unde a constatat veridicitatea celor reclamate. Grupul era format din Vastag Adrian, Putanu Ionut, Popescu Stefan, Gavra Cristian, Branescu Laurentiu si Ionita Alexandru. Si de aceasta data, antrenorul principal a tainuit evenimentul, neinformand membrii conducerii delegatiei.

- In data de 29 mai a.c., am fost anuntati de Receptia hotelului ca a fost patat tapetul in camera locuita de jucatorii Stanciu Nicolae si Iancu Cristian si ca trebuie sa platim 50 Euro daune. Suma s-a achitat de catre jucatori".

FRF a dat urmatoarele sanctiuni:

1. Jucatorii Andrei Vastag, Ionut Putanu, Stefan Popescu, Cristian Gavra, Laurentiu Branescu, Alin Dobrosavlevici si Alexandru Ionita au fost suspendati timp de 1 an de la orice actiune a loturilor nationale.

2. Jucatorii Andrei Manole, Cristian Iancu si Alexandru Buzbuchi au fost suspendati timp de 6 luni de la orice actiune a loturilor nationale.

3. Antrenorului Ovidiu Stanga, care a favorizat prin deciziile luate savarsirea acestor abateri disciplinare grave si nu a informat niciun membru al conducerii delegatiei in acest sens, nu i se va reinnoi contractul de munca cu FRF, scadent in luna august a.c.

4. Medicul Constantin Barsan si masorul Dan Bucuroaia, care au avut cunostinta de aceste evenimente, dar, la recomandarea antrenorului principal, nu i-au informat pe membrii conducerii delegatiei, au fost sanctionati cu avertisment scris si vor avea o reducere a diurnei cu 50% timp de un an.

5. Antrenorul coordonator, Stefan Iovan, care a dorit sa supervizeze intregul program stabilit, fara sa colaboreze cu toti membrii staff-ului administrativ si nu a reusit sa preintampine savarsirea acestor abateri disciplinare, a fost sanctionat cu avertisment scris si va avea o reducere a diurnei cu 50% timp de un an.

6. Directorul tehnic al loturilor nationale de juniori, Miodrag Belodedici, si managerul echipei, Romulus Chihaia, au fost sanctionati cu avertisment scris si cu reducerea diurnei cu 50% timp de sase luni", informeaza frf.ro.