Politia poloneza a intrerupt, marti, marsul a mii de suporteri ai nationalei ruse catre stadionul din Varsovia dupa ce au izbucnit mai multe incidente violente intre suporterii rusi si cei polonezi inaintea meciului Polonia-Rusia din Grupa A, informeaza Reuters.

Conflictele au izbucnit la scurt timp dupa ce suporterii rusi au inceput sa traverseze podul peste fluviul Vistula, flancati de fortele de ordine, in drum spre stadion.

Grupurile rivale au inceput sa se provoace reciproc. Potrivit AFP, suporterii rusii s-au indreptat spre stadionul din Varsovia scandand: "am venit sa castigam" si "Rusia, Rusia". Cateva zeci de polonezi au aruncat cu petarde in directia lor, rusii raspunzand si aruncand cu sticle.

Imaginile prezentate de televiziuni arata grupuri de 10-15 persoane batandu-se si elicoptere ale politiei care survoleaza zona. Suporterii au aruncat cu pietre si alte obiecte spre fortele de ordine.

In apropierea stadionului au avut loc noi incidente intre suporterii polonezi si rusi, iar politia a intervenit cu tun de apa si gaze lacrimogene. Fortele de ordine au fost insotite de caini. Politistii au avut in dotare arme cu gloante de cauciuc.

Agentia de presa franceza precizeaza ca mai multi suporteri au fost retinuti.

Circa 20.000 de suporteri rusi au fost asteptati in Varsovia pentru meciul nationalei ruse. Potrivit Reuters, relatiile dintre rusi si polonezi continua sa fie tensionate dupa accidentul aviatic din 2010, din Rusia, soldat cu moartea a 96 de persoane, printre care presedintele polonez Lech Kaczynski si elita politica a tarii.

Meciul Polonia - Rusia va fi difuzat marti seara, incepand cu 21:45, la TVR1.

Partida de la Varsovia este considerata una cu grad mare de risc de catre organizatori.

"Istoria noastra este marcata de 400 de ani de conflict: Polonia a fost odata un imperiu precum Rusia, iar Rusia a participat la patru impartiri ale teritoriului Poloniei. Daca adaugam comunismul si Al Doilea Razboi Mondial, lucrurile sunt extrem de complicate", a declarat Fedor Loukianov, analist politic rus, inainte de meciul dintre Polonia si Rusia (citat de Prosport).