Dupa remiza "trista" dintre Franta si Anglia (1-1), Ucraina si Suedia au oferit adevaratul derby al grupei D: 90 de minute intense, cu ocazii la ambele porti, o rasturnare de situatie si un erou la aproape 36 de ani - dupa ce Ibrahimovici a deschis scorul (52), Andrei Sevcenko a egalat (55), apoi a adus avantaj Ucrainei (62).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ambele reusite ale lui "Sheva" au demonstrat un joc aerian de clasa mondiala; cu cele doua reusite, Sevcenko a daruit Ucrainei o noapte in care sa viseze frumos: trupa lui Blohin este lider in grupa D.

'90 Ocazie uriasa Suedia: Elmander trimite este poarta, desi ramasese singur cu Piatov!!!

'83 Nazarenko inalta mingea peste vinclul portii suedeze, din lovitura libera. Sevcenko i-a lasat locul lui Milevski.

'80 Piatov se opune si la sutul lui Wilhemsson, de la 20 de metri. Suedia ataca cu fundasii centrali.

'76 Ibra, sut foarte puternic, de la 18 metri: Piatov blocheaza, cum-necum... Suedezii se grabesc, incep sa isi piarda luciditatea...

'74 Prea entuziast, Konoplianka incearca o finalizare cu o torpila de la 35 de metri. Ucraina trebuie sa stranga randurile si sa nu se infierbante prea tare: este aproape de o victorie majora.

'70 Elm scapa singur in careul ucrainean, incearca o bolta peste Piatov, dar nu are succes.

'66 A iesit Toivonen, foarte sters astazi, inlocuit de Svensson.

'62 Sevcenko dubleaza reusita din minutul 55!!! Cu capul, de la coltul scurt, dupa o lovitura de colt! Incredibila revenirea Ucrainei!!!

'59 Dupa golul lui "Seva", ucrainienii au inclinat din nou terenul spre poarta suedeza: sut Gusev, de la 20 de metri, mult peste poarta.

'55 Egaleaza Sevcenko!!! Lovitura de cap, de la 6 metri, executie perfecta!!! Ucraina revine iute in joc!

'52 Ibrahimovic deschide scorul la Kiev! A deviat, de la 6 metri, o centrare sutata venita de la Kallstrom: 1-0 pentru Suedia.

'48 Rosenberg ajunge la finalizare, cu sut violent din interiorul careului. Portarul Piatov este salvat de Selin care blocheaza la sacrificiu.

'42 Konoplianka reia peste poarta, de la 8 metri, cu un vole cam pretentios. Ucraina ataca cu furie in acest final de repriza.

'39 Bara Suedia!!! Ibrahomivic, scapat din marcaj, reia cu capul in bara laterala!

'38 Furie a gazdelor: Sevcenko suteaza din careu, blocat, iar Iarmolenko este la 10 metri de gol: defensiva suedeza securizeaza cu greu poarta lui Isaksson.

'35 Voronin este aproape de deschiderea scorului: sutul sau este respins greu de Isaksson!

'30 Ibrahimovic trimite un sut dezamagitor, de la 30 de metri: balonul a iesit in aut de margine...

'23 Contraatac bun Ucraina: Sevcenko scapa in lateral, sutul ocoleste poarta. Ocazie foarte buna.

'21 Rosenberg este angajat in careul Ucrainei, reluarea este modesta. Suedezii au ridicat ritmul, acum Ucraina este cea obligata sa alerge dupa adversar.

'17 Prima ocazie a Suediei: centrare Ibra, respinge gresit Piatov, pana in picioarele lui Toivonen - atacantul este surprins si nu are puterea sa reactioneze...

'15 Ucraina domina teritorial, in acest prim sfert de ceas. Suedia trebuie sa alerge serios dupa adversar, pentru a nu risca vreo surpriza neplacuta.

'10 Suedia are o lovitura libera, executata pentru Ibrahimovic: atacantul este insa blocat cu usurinta de aparatorii ucrainieni.

'4 Posesie prelungita pentru Ucraina, iar Konoplianka expediaza primul sut spre poarta suedeza.

Ucraina: Piatov - Gusiev, Haceridi, Mihalik, Selin - Timosciuk, Nazarenko, Iarmolenko, Konoplianka - Sevcenko, Voronin.

Suedia: Isaksson - Lustig, Mellberg, Granqvist, Olson - Elm, Kallstron, Larsson - Ibrahimovic, Toivonen, Rosenberg.