Sambata se joaca primele partide din Grupa B, la EURO 2012: Olanda, considerata una din primele trei favorite ale turneului final, intalneste Danemarca (19.00, TVR), in vreme ce Germania si Portugalia vor oferi "ciocnirea" zilei (21.45, Dolcesport).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Olanda nu a pierdut in timp regulamentar in fata danezilor din 1967; in schimb, a cedat la lovituri de departajare in 1992, in semifinalele EURO, cand Danemarca a semnat una dintre cele mai mari surprize din istorie - a castigat turneul final, desi fusese convocata de pe plaja, din vacanta!

Olanda a marcat cele mai multe goluri in preliminarii,37, si propune numele fundasului stanga Willems: daca va juca impotriva danezilor, Willems va fi cel mai tanar debut la EURO (18 ani si 71 de zile).

Germania a deplasata la turneu una dintre cele mai tinere si talentate generatii: ambitiile trupei pregatite de Low sunt, conform traditiei, castigarea turneului. Primul obstacol, nationala portugheza: Cristiano Ronaldo este cel mai mare atuu al lusitanilor, poate singurul - Portugalia a jucat slab in campania de pregatire, cedand ultimul test, 3-1, in fata Turciei. Interesant este ca nici Germania nu s-a descurcat mai bine, cu o saptamana inaintea EURO 2012: au pierdut cu 5-3 pe terenul Elvetiei.