Varsovia, Stadionul National: Polonia a avut 1-0 (Lewandowski 17) si om in plus in finalul primei reprize, dar a trebuit sa se multumeasca cu remiza: Grecia (dezavantajata flagrant de arbitru in prima parte) a reusit sa egaleze in inferioritate (Salpingidis 50) si a beneficiat de un penalty in minutul 70, cand s-a restabilit si echilibrul numeric (Sczescny eliminat) - din pacate pentru eleni, capitanul Karagunis a ratat. 1-1 in deschidere: Polonia si Grecia asteapta rezultatul colegelor de grupa Rusia si Cehia (meci direct de la 21.45).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

'89 Lewandowski este blocat de Papadopoulos, in situatie limita. Polonia nu a avut nicio sansa reala, in ultimele 30 de minute. Ambele formatii sunt epuizate de efort.

'82 Polanski suteaza de la marginea careului, traiectoria este insa previzibila.

'79 Obraniak cere penalty, dupa ce a fost dezechilibrat in careul grecilor. Nu primeste nimic.

'74 Grecii trimit mingea in plasa,prin acelasi Salpingidis, insa golul nu este acordat: ofsaid, decizie corecta.

'70 Penalty pentru Grecia si eliminare pentru portarul polonez Sczescny: fault la Salpingidis! Karagunis rateaza!!!

'62 Ocazie mare pentru Grecia: Samaras scapa de aparatorii polonezi, dar intarzie finalizarea!

'55 Sut violent Obraniak, de la 30 de metri, pe langa poarta grecilor. Meciul a intrat in rutina care le convine mai mult elenilor: sa joace in asteptare.

'50 Salpingidis egaleaza: 1-1! Centrarea lui Torosidis a pus mari probleme defensivei poloneze - portarul si fundasul central se ciocnesc, mingea sare la Salpingidis si grecii egaleaza, cu un om mai putin!

'47 Polonia deschide repriza secunda cu pozitii ceva mai avansate: tinand cont de omul in plus, probabil ca gazdele incearca sa inchida meciul definitiv, cu un al doilea gol.

'45 Papastopulos este eliminat pentru al doilea cartonas galben. Grecia are un om mai putin si 0-1 pe tabela, cu o repriza intreaga in fata: in prelungirile primei reprize, grecii cer penalty la un hent al lui Perquis, neacordat insa.

Polonia, in prima parte, s-a multumit cu putin: a marcat prin Lewandowski si s-a retras imediat in aparare. EURO a inceput cu o repriza de fotbal modest.

'38 La un pas de 2-0: din centrul careului elen, Perquis se precipita si suteaza pe langa poarta. Sansa mare pentru Polonia.

'35 Polonia se apara exact, in fata unei echipe a Greciei care nu a excelat niciodata in ofensiva. Nici nu sunt intr-o zi prea inspirata jucatorii lui Santos: nicio ocazie clara, in 35 de minute.

'29 Ninis obtine o lovitura libera laterala pentru greci, dar executia este previzibila: Polonia iese usor, fara emotii.

'23 Sut al Katsouranis, de la peste 30 de metri, departe de buturile polonezilor: prima tentativa ofensiva a trupei pregatite de Santos.

'18 Lewandowski deschide scorul, cu o lovitura de cap din centrul careului: 1-0 pentru Polonia. Echipa gazda incearca sa profite de sistemul defensiv fantezist al grecilor: inca o sansa, irosita insa de polonezi.

'10 Grecia avanseaza, pentru ca a simtit pericolul de a juca prea retras in fata Poloniei. Nicio ocazie pentru fosta campioana europeana. Gazdele il cauta insistent pe Lewandowski, foarte bun in protejarea balonului si devieri spre coechipieri.

'5 Prima ocazie apartine Poloniei: sut Murawski, de la 18 metri, scos greu de Chalkias. Lovitura de colt il aduce pe Rybus in pozitie de finalizare, dar trimite alaturi.

Polonia: 1. Szczesny - 20. Piszczek, 13. Wasilewski, 15. Perquis, 2. Boenisch - 16. Blaszczykowski, 7. Polanski, 11. Murawski, 8. Rybus - 10. Obraniak - 9. Lewandowski.

Grecia: 1. Chalkias - 15. Torosidis, 8. Papadopoulos, 19. Papastathopoulos, 20. Holebas - 2. Maniatis, 21. Katsouranis, 10.

Karagounis - 18. Sotiris, 17. Gekas, 7. Samaras