Antrenorul echipei nationale de fotbal Victor Piturca a comentat victoria obtinuta miercuri seara, pe terenul Elvetiei: "Inca avem nevoie de jucatori de valoare, dar am sperante ca putem construi o echipa competitiva, care sa atace calificarea la Mondialele din 2014".

Victor Piturca Foto: AGERPRES

Piturca spune ca Elvetia a fost inca euforica (dupa 5-3 in fata Germaniei, rezultat obtinut cu cinci zile mai devreme) si a apreciat revenirea lui Lobont la nationala: "S-a vazut ca elvetienii nu au mai fost concentrati si conectati la joc, asa cum au facut-o cu Germania: acea victorie le-a dat foarte multa incredere si probabil i-a demobilizat".

Analistii apreciaza organizarea jocului, in special faza defensiva. Pentru selectioner, revenirea lui Lobont a fost o decizie inspirata, ca si titularizarea lui Grozav, marcatorul unicului gol de la Luzern: "Nu l-am descoperit eu pe Grozav, eu doar l-am convocat. Restul l-a facut el, in teren. Depinde de Grozav daca va continua la echipa nationala, dar eu am sperante ca o va face".