​Romania incepe pregatirea preliminariilor pentru Mondialul din 2014 impotriva Elvetiei, intr-o partida amicala. "Ma intereseaza sa facem un meci bun si un rezultat pe masura", a punctat Victor Piturca inainte de confruntarea cu echipa pregatita de Ottmar Hitzfeld. Elvetia vs Romania se va disputa la Lucerna, va fi in direct pe TVR1 si LiveText pe HotNews.ro de la ora 21:15.

Victor PiturcaFoto: HotNews / Dan Popescu

"Dupa 5-3 cu Germania, asteptarile tuturor au crescut, victoria aceasta ne obliga sa facem un meci mare cu Romania, vrem sa ne depasim inca o data limitele. Romanii sunt tehnici, dar probabil se vor axa mai mult pe contraatac in meciul cu noi. Exact de astfel de adversari avem nevoie in perspectiva preliminariilor Cupei Mondiale. Vor fi cateva schimbari in primul 11 fata de amicalul cu Germania. Imi pare rau ca nu va fi si Mutu pe teren, imi place cum joaca. Ar fi o greseala sa subestimam Romania"- Ottmar Hitzfeld, selectioner Elvetia.

"E o problema ca nu avem jucatori de la campioana Romaniei. Cluburile nu sunt insa obligate sa faca ceea ce vrem noi. Stiu ca in Ucraina este o limita de straini. Elvetia e favorita cu noi, insa au si ei minusurile lor. Ma intereseaza sa facem un joc bun si un rezultat pe masura" - Victor Piturca, selectioner Romania.

Stadion "Swissporarena", Lucerna - TVR 1 direct, ora 21:15.

Echipe probabile:

Elvetia: Benaglio - Lichsteiner, Von Bergen, Senderos, Ziegler - Fernandes, Xhaka, Inler - Mehmedi, Barneta - Derdiyok.

Romania: Lobont - Rat, Gaman, Chiriches, Papp - Costin Lazar, Bourceanu - Cristi Tanase, Grozav, Torje - Daniel Niculae.

Rezerve:

Elvetia: Sommer, Affolter, Djourou, Morganella, Stocker, Wiss, Emeghara, Winter.

Romania: Tatarusanu, Rapa, Goian, Gardos, Latovlevic, Maxim, Florescu, N. Grigore, Chipciu, Alexe, Curelea.

Arbitru: Sven Odvar Moen (Norvegia).

Romania vs Elvetia, de-a lungul timpului:

Victorii Romania: 4

Remize: 2

Victorii Elvetia: 5

Golaveraj: 12-19.