Fotbalul italian este din nou implicat intr-un imens scandal, mai multi fotbalisti si conducatori fiind arestati pentru implicare in "scandalul meciurilor trucate". Mario Monti (prim-ministrul Italiei) a lansat marti o varianta soc pentru rezolvarea scandalului - timp de doi sau trei ani fotbalul sa fie suspendat in Italia.

Mario Monti Foto: AGERPRES

"Gasesc inacceptabil ceea ce se intampla in acest moment in fotbalul italian. Sunt un mare pasionat de fotbal, dar cred ca ar fi o idee buna ca pentru doi-trei ani de zile sa se suspende orice meci de fotbal din Italia. Poate o asemenea decizie ne va ajuta sa ne maturizam.

Exista si multi oameni seriosi implicati in acest sport, si nu este tocmai corect ca toata lumea sa sufere. Cu toate acestea, cred ca ar fi o idee buna ca fotbalul sa se suspende", a declarat Mario Monti, prim-ministrul Italiei, citat de presa peninsulara.

Conform Gazzetta dello Sport, procurorul din Cremona, Guido Salvini, a emis ordine de arestare pe numele lui Stefano Mauri (Lazio), Omar Milanetti (Padova -ex Genoa), Cristian Bertani (Sampdoria ex Novara), Paolo Acerbis (Vicenza), Alessandro Pellicori (fost la Torino), Marco Turati (Modena), Matteo Gritti (Petrolul), Kweullah Conteh (fost la Piacenza), Jose Inacio Joelson (Pergocrema), Francesco Ruopolo (Padova), Ivan Tisci, fost mijlocas, acum director sportiv, Vittorio Gatti, Luca Burini si Daniele Ragone.

Antonio Conte se apara

Numele lui Antonio Conte a aparut printre cele implicate in scandalul meciurilor trucate. Tehnicianul lui Juventus se apara si precizeaza ca nu are nicio legatura cu aceasta "caracatita" a mafiei pariurilor.

"Sunt curat, nu am absolut nicio legatura cu acest scandal. Acest lucru se va dovedi in curand, nu-mi fac probleme" - Antonio Conte, antrenor Juventus.

"Suntem alaturi de el, stim ca nu este implicat in aceasta afacere necurata. Va ramane la Juventus, avem mare incredere in antrenorul nostru" - Andrea Agnelli, presedinte Juventus.

Cinci persoane din Ungaria sunt banuite a fi "creierul" intregii operatiuni. Acestea sunt Zoltan Kenesei, Lazar Matyas, Laszlo Schultz, Istvan Laszlo si Borgulya Strasser.