Aflat in fata ultimului meci pe banca tehnica a celor de la FC Barcelona (finala Cupei Spaniei cu Athletic Bilbao), Josep Guardiola a vorbit despre perioada petrecuta la formatia catalana. "Singurul meu regret este ca nu am mers anul acesta la Munchen. Am o amaraciune si astazi", a precizat Guardiola. FC Barcelona va disputa, vineri, de la ora 23.00, finala Cupei Spaniei impotriva celor de la Athletic Bilbao.

Josep Guardiola Foto: fcbarcelona.com

"Singurul meu regret este ca nu ne-am calificat in finala de la Munchen. Am inca o anumita amaraciune si astazi. Insa vreau sa o felicit pe Chelsea. Cred ca este o generatie de fotbalisti care merita acest titlu, incepand cu Cech", a declarat Josep Guardiola, citat de presa iberica.

Are o relatie buna cu Vilanova

"Dupa ce am fost eliminati de Chelsea, i-am spus lui Tito (n.r. Vilanova) ca momentul sau a sosit, iar conducerea clubului vrea sa-i ofere postul de principal. L-am asigurat ca, indiferent ce decizie va lua, eu il voi sustine. Il cunosc de cand aveam 13 ani", a completat Guardiola, citat de Agerpres.

In varsta de 41 de ani, Josep Guardiola a castigat alaturi de FC Barcelona 13 trofee din 18 posibile, in cei patru ani petrecuti pe banca formatiei de pe "Camp Nou".

In sezonul 2011-2012, FC Barcelona a incheiat pe locul doi in Primera Division (Real Madrid a castigat campionatul), in timp ce in Champions League catalanii au fost eliminati in semifinale de Chelsea (0-1 la Londa si 2-2 pe Camp Nou).