FIFA ia in considerare din ce in ce mai serios introducerea testelor anti-doping si la nivelul arbitrilor, informeaza Reuters. Cu toate ca nu au existat suspiciuni pana in acest moment, Federatia Internationala de Fotbal vrea ca si fluierasii sa fie testati la fel cum sunt jucatorii de fotbal.

Arbitrii vor fi testati anti-dopingFoto: fifa.com

"Trebuie sa vedem din ce in ce mai mult ca arbitrii sunt parte din joc. Am inceput discutiile si vrem ca pe viitor controalele anti-doping sa fie introduse si pentru arbitri. Vrem sa demaram un proiect in acest sens. Nu avem indicii ca ar fi probleme in acest sens, dar ar trebui sa existe controale care sa-i vizeze si pe arbitri" - Jiri Dvorak, oficial al FIFA.

"Nu stiu daca asta era marea problema a fotbalului, dar daca asa vrea FIFA, asa sa se faca. Eu nu am o problema cu acest lucru. Prin aceasta masura se va putea observa daca toti cei implicati in fotbal sunt curati" - Howard Webb, arbitru englez.

In ultima perioada, FIFA a inasprit controalele fizice ale arbitrilor, astfel incat acestia sa faca fata oricaror probleme. In plus, David Howman, directorul general al Agentiei Mondiale Anti-Doping, a precizat ca s-ar putea ca pe viitor sportivii gasiti dopati sa se poata pregati cu echipele lor de club, dar fara sa aiba drept de joc.