CM sah: Anand a egalat, cu o victorie in 17 mutari (4-4)

de A.S.     HotNews.ro
Luni, 21 mai 2012, 20:09 Sport | Alte sporturi

Anand - Gelfand (8), pozitia finala: 17. Df2!! si negrul a cedat
Foto: europe-echecs.com
Campionul mondial de sah Vishwanathan Anand a castigat, in doar 17 mutari, partida a 8-a a meciului cu challengerul Boris Gelfand. Astfel, Anand a reactionat imediat dupa infrangerea din partida a 7-a si le-a raspuns celor care l-au criticat pentru pasivitate si lipsa de creativitate, realizand o miniatura memorabila.

Diagrama: pozitia finala, dupa ce Anand a jucat 17. Df2!!, amenintand sa prinda dama neagra in colt. Unica varianta de iesire, sacrificiul calului (17... Cc6 18. d:c6 D:c6 19. Nd3) conduce spre o pozitie castigata pentru alb, motiv pentru care Gelfand a preferat sa cedeze.

Vezi aici intreaga desfasurare a partidei!

Scorul a redevenit egal: 4-4, inaintea ultimelor patru partide. In caz de egalitate, cei doi mari maestri vor disputa jocuri de departajare.




















4094 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Wow (Luni, 21 mai 2012, 21:08)

    chess [anonim]

    Wow, mai exista si altceva decat fotbal.
    Oricum, e amuzant ca in adresa acestei pagini aparte "stiri-fotbal", deci fara fotbal oricum nu se poate:
    http://sport.hotnews.ro/stiri-fotbal-12313877-sah-anand-egalat-victorie-17-mutari-4-4.htm
    • +1 (1 vot)    
      Pai da (Luni, 21 mai 2012, 22:03)

      msrp [anonim] i-a raspuns lui chess

      Daca urmaresti atent o sa vezi ca a fost penalty la pionul de la D5
  • 0 (0 voturi)    
    Wow (Luni, 21 mai 2012, 22:09)

    thernandier [anonim]

    Dupa cum era de asteptat, azi Vishi a rasturnat masa peste Boris. Este cea mai scurta victorie din istoria de 126 de ani a finalelor CM de Sah.Asta era singura lui sansa, sa-l scoata din teorie, si apoi sa-l execute.
  • 0 (0 voturi)    
    wow (Marţi, 22 mai 2012, 10:11)

    Dan B [anonim]

    incredibil...in finala CM de sah sa reusesti sa faci captiva dama adversarului la mutarea 17. cu japca...
  • 0 (0 voturi)    
    ce se intampla (Marţi, 22 mai 2012, 13:13)

    gary [anonim]

    Nu inteleg de ce a cedat ?
    Ce sa intampla daca dupa Df2 regele negru lua dama ?
  • 0 (0 voturi)    
    slabut pentru un CM (Marţi, 22 mai 2012, 13:46)

    d8 [anonim]

    Mutarea 7 f6h5 a fost dezastruoasa, Boris s-a indepartat singur de teorie si nu a putut stapani ce a urmat.


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri