Finala Europa League a adus castiguri importante pentru Bucuresti, suporterii veniti sa asiste la partida dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao generand venituri de aproximativ 10 milioane de euro, informeaza Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), informeaza Mediafax.

Atmosfera superba cu ocazia finalei Europa League (5)Foto: Hotnews

"Cu ocazia acestui eveniment, Bucurestiul a fost invadat de pasionati ai fotbalului: spanioli, romani si alte nationalitati. Cu cateva zile inainte de finala au sosit primii spanioli, astfel hotelierii din Bucuresti au gazduit in aceasta perioada aproximativ 10.000 de turisti spanioli, gradul de ocupare ajungand la 95%, pentru ca in Capitala s-au cazat si peste 10.000 de romani veniti din provincie", se arata intr-un comunicat al federatiei, citat de Mediafax.

"Am constatat in aceasta perioada sprijinul deosebit al organelor abilitate, care au verificat unitatile de cazare si alimentatie publica si au dispus planuri de masuri fara a aplica amenzi, pentru ca oaspetii nostri sa plece cu o imagine buna despre Bucuresti", au completat reprezentantii FPTR.

Bucurestiul are aproximativ 22.000 de locuri de cazare in hoteluri. Media cheltuielilor de cazare a fost de 120 de euro de persoana pe noapte. De asemenea, durata medie a sejurului a fost 2,5 nopti, incasandu-se astfel aproximativ 3 milioane de euro de la ibericii veniti la partida.

15.000 de spanioli au sosit cu avioane charter, acestia stand in Bucuresti sub 24 de ore. In medie, cei 25.000 de suporteri iberici au cheltuit, in medie, 150 de euro pentru mancare, bautura si alte cumparaturi. Valoarea totala a incasarilor ajungand la aproximativ 6 milioane de euro.

La toate acestea se adauga un milion de euro reprezentand transportul in Bucuresti si transferurile de la si catre aeroportul "Henri Coanda".

Atletico Madrid a castigat Europa League dupa ce a invins, scor 3-0, pe Athletic Bilbao. La meciul de pe "Arena Nationala" au asistat 52.347 de spectatori, un record pentru stadionul bucurestean.