Odata cu plecarea suporterilor echipei din Bilbao au aparut si primele probleme de organizare, fanii formatiei basce acuzand autoritatile romane ca i-au favorizat pe sustinatorii celor de la Atletico Madrid. "A fost haos la aeroport, a fost ceva rusinos. Imaginea mea despre Romania este aceea a unei tari din lumea a treia", a declarat Roberto Salcines, fan si colaborator al echipei din Bilbao.

Fanii lui Bilbao pe aeroportul "Otopeni"Foto: captura elcorreo.com

Conform elcorreo.com, suporterii echipei Atletico Madrid au avut prioritate la plecarea de pe aeroportul "Otopeni", fanii lui Bilbao fiind nevoiti sa astepte ore in sir pana la imbarcare.

"A fost haos, a fost ceva rusinos. Imaginea mea despre Romania este aceea a unei tari din lumea a treia" - Roberto Salcines, fan si colaborator al echipei din Bilbao.

"Era ultimul lucru care ni se putea intampla. Am pierdut finala si am suferit si umilinta asta, e culmea", a completat unul dintre suporterii celor de la Athletic Bilbao.

Carlos Lopez de Lerena, jurnalist iberic, a povestit cele intamplate pe aeroportul "Henri Coanda".

"Dupa ce s-a terminat finala ne-au urcat intr-un autobuz. Era 12 noaptea si ne-au tinut aproximativ o ora acolo. Am ajuns apoi la aeroport, unde ne-au grupat alaturi de alte mii de oameni intr-un colt al terminalului. Aici nu am avut niciun fel de servicii, am stat si fara aer conditionat. Abia la 6 dimineata au venit sa ne anunte ca vom pleca spre case", a precizat Lopez de Lerena.

Raspunsul aeroportului "Henri Coanda"

"Le inteleg supararea fanilor lui Bilbao, dar nu suntem de vina nici noi, nici ei, ca au fost adusi mai devreme la aeroport decat ora la care aveau programata decolarea. Probabil ca cineva a incercat sa scape de ei mai repede si, in loc sa-i mai lase sa stea pe la terase, i-a adus la aeroport. Cei de la Atletico au avut zboruri ceva mai devreme pentru ca asa au solicitat companiile lor aeriene, altfel ar fi pierdut culoarele de zbor si riscau sa ramana pe aici pana seara", a declarat Valentin Iordache, director de comunicare al aeroportului, pentru gsp.ro.

Pentru finala Europa League dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao (scor 3-0) au fost prezenti la Bucuresti aproximativ 30.000 de fani spanioli.