El Correo: "Bucurestiul, o capitala accesibila si pentru cei cu portofelul mai subtire. Drumurile lasa insa de dorit si nu este recomandat sa mergi cu taxiul"

de A.I.     HotNews.ro
Marţi, 8 mai 2012, 10:51 Sport | Fotbal

Casa Poporului
Foto: Hotnews
​Suporterii si jurnalistii iberici au luat cu asalt Bucurestiul pentru finala Europa League dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao (miercuri, Arena Nationala, ora 21:45), primele impresii ale spaniolilor despre capitala Romaniei fiind impartite. De la "un oras frumos, accesibil pentru cei cu portofelul mai subtire", pana la "drumurile lasa de dorit, iar sa gasesti un loc de parcare este frustrant".

Partile frumoase ale Bucurestiului surprinse de jurnalistii de la El Correo
:

* Un oras foarte frumos, necunoscut pentru noi. Este imbracat deja in alb-rosu pentru finala Europa League.

* Bucurestiul este unul dintre cele mai frumoase orase din Estul Europei, fiind fratele mai mic al Parisului.

* Este o capitala accesibila si pentru cei cu portofelul mai subtire.

* Nu trebuie sa ratezi principalele atractii: Piata Unirii, Calea Victoriei, Piata Victoriei, Ateneul, Casa Poporului, Parcul si Lacul Herastrau, dar si centrul vechi (Lipscani).
    
* Trebuie neaparat incercate sarmalele, chiftelele de pui si friptura de porc picanta.

* Pentru o amintire din Bucuresti trebuie sa cauti, in principal, pe Bulevardul Magheru, Calea Victoriei, Piata Unirii si Baneasa.

* Reteaua publica de transport in comun a orasului este eficienta.


Partile mai putin frumoase ale Bucurestiului:


* Drumurile lasa mult de dorit, iar sa gasesti un loc de parcare este frustrant

* In trafic, trebuie sa fii atent la troleibuze si tramvaie.

* Nu este recomandat sa mergi cu taxiul, sunt foarte multi cei care incearca sa te pacaleasca. 

* Mancarea de la Bucuresti este buna, dar nu se compara cu cea din Bilbao.

* Bucurestiul nu are o zona pietonala centrala pentru cumparaturi (precum marile orase ale Europei), unde sa poti gasi marile branduri.























4697 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    destul de exact (Marţi, 8 mai 2012, 11:09)

    NL [anonim]

    Eu la atractii as mai adauga si Muzeul Satului.
    Reteaua de transport nu e eficienta.
    In trafic trebuie sa te feresti de mai multe, nu numai de troleibuze si tramvaie; in ce priveste taxiul trebuie sa te uiti atent pe usa, la tarif. Daca nu vezi tariful, nu te urci.
    Iar la mincare au dreptate, dar... asta e, gatim si noi din ce avem in zona. Plus ca in Bucuresti eu nu stiu de un restaurant (accesibil ca pret) cu mincare romaneasca buna.
    • +1 (1 vot)    
      ba sunt destule (Marţi, 8 mai 2012, 12:09)

      ngi [anonim] i-a raspuns lui NL

      baga niste jumari boieresti la Zexe
    • 0 (2 voturi)    
      Dar la Bilbao (Marţi, 8 mai 2012, 12:48)

      Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui NL

      Nu au un Oprescu Promite :)
  • +5 (7 voturi)    
    ... (Marţi, 8 mai 2012, 11:10)

    Anca [anonim]

    Pacat ca uite, nu spun nimic de cainii vagabonzi, cersetori, dar ne fac de rusine ceilalti "caini", taximetristii. De ce nu s-o fi ocupat nimeni si de acest aspect ?!
    • +3 (5 voturi)    
      Taximetristii sunt la fel peste tot (Marţi, 8 mai 2012, 11:16)

      Heruvim [utilizator] i-a raspuns lui Anca

      Si in Spania incearca sa te pacaleasca, si in Franta incearca sa te pacaleasca, si in Italia incearca sa te pacaleasca, etc....

      Nimic nou sub soare.
    • +8 (8 voturi)    
      Pentru ca presa noastra are alte preocupari (Marţi, 8 mai 2012, 11:19)

      Eugen [anonim] i-a raspuns lui Anca

      In loc sa observe probleme de zi cu zi ale cetateanului, presa isi pierde vremea haituind politicieni sau vedete cretine. In aeroportul Otopeni, situatia este de-a dreptul scandaloasa!!! Taximetristii onesti, de la firme serioase precum Meridian, Taxi 2000 etc., nu sunt lasati sa preia clientii la tariful de 1,40 lei, dar piratii fara taxator si taxiurile "agreate" (apropos, cat o fi luat spaga directorul aeroportului pe chestia asta??!) sunt privilegiate, cu toate ca practica tarife halucinante de 3 - 5le/km! Acum, se intentioneaza chiar excluderea prin lege a taximetristilor corecti si ieftini de la accesul la aeroport, printr-o lege care ii obliga sa aiba sediul in Ilfov! E o nemernicie in tara asta, pe care toti se fac ca nu o observa...!
      • +2 (2 voturi)    
        In terminalul sosiri (Marţi, 8 mai 2012, 13:56)

        mao [anonim] i-a raspuns lui Eugen

        se fac chiar anunturi in engleza ca este recomandat a se utiliza taxiurile agreate de aeroport...
  • +4 (4 voturi)    
    Provincialism de Bilbao :P (Marţi, 8 mai 2012, 11:15)

    Alex Dănilă [anonim]

    Ăștia se plîng de parcarea în București de parcă în Madrid s-ar parca mașina singură și fix la scară :P

    Plusurile:
    -bine că n-au observat maidanezii
    -bine că n-au avut de mers prin zonele unde nu e metrou, ca să schimbe 3 mijloace de transport și să iasă leoarcă de transpirație din alea de suprafață.
    -înțeleg de asemenea că în Bilbao nu există tramvai și troleibuz, avantaj București, sutem mai șmecheri decît ei :D
  • +2 (2 voturi)    
    calea victoriei (Marţi, 8 mai 2012, 11:22)

    emil [anonim]

    Aseara,pe calea victoriei erau mai multe becuri arse decat aprinse (in dreptul politiei capitalei) iar trotuarele pe alocuri desfundate. Ce o fi asa de greu sa faci niste lucruri simple ?
  • +2 (2 voturi)    
    carul cu bere (Marţi, 8 mai 2012, 11:28)

    adi [anonim]

    De asemenea, nu au descoperit inca papanasii (cei mai buni mancati vreodata sunt la Carul cu bere) sau micii si ciorbele (ceva necunoscut pentru ei).
    • 0 (4 voturi)    
      despre "bucataria romaneasca" (Marţi, 8 mai 2012, 12:21)

      swe [anonim] i-a raspuns lui adi

      Ciorba nu e altceva decit o supa acra, originara din Turcia si Iran, nicidecum romaneasca. (Iar supa este extrem de raspindita pe tot globul.) Micii sint comuni in balcani si isi au originea in adana-kebap din Turcia sau alte tari musulmane din zona. Unde este atunci originalitatea burcatariei romanesti, ca mereu m-am intrebat asta?... Nici macar mamaliga nu provine din Romania (porumbul a fost introdus in zona in sec 17). Polenta ai mincat vreodata in Italia? Este mamaliga 100%.
      • +4 (4 voturi)    
        Dragule, (Marţi, 8 mai 2012, 12:42)

        dragule [anonim] i-a raspuns lui swe

        Sincer, nu ma intereseaza de unde vine ciorba. Cert este ca in Vest nu este cunoscuta. Iar ciorba de burta ar fi chiar ceva exotic pentru ei.

        Am mancat polenta in Italia, dar imui place mai mult varianta noastra de mamaliguta cu branza si smantana si cu ochi pe deasupra. ei o gatesc altfel, delicioasa cu gorgonzola, dar si foarte grea.

        E vorba si de modul de a gati...nu stiu daca o ciorba de perisoare din Ro e la fel cu o ciorba de perisoare in Turcia sau Iran (daca ior avea), dar sunt sigur ca in Spania nu exista.

        Varza murata au si in Strasbourg de altfel, iar sarmale se fac si in Polonia si oricum mai in toti Balcanii. Importanat este varianta romaneasca :)
      • +2 (2 voturi)    
        bucataria romaneasca (Marţi, 8 mai 2012, 13:04)

        and [anonim] i-a raspuns lui swe

        Nu stiu daca ai mancat vreodata ciorba, mici, sau sarmale chiar in Turcia. Gustul si consistenta sunt diferite, datorita condimentelor si ingredientelor diferite. Pana si kofte -urile turcesti , pe care le-am preluat in chiftele, sunt diferite - alt amestec de carne, alte condimente.
      • +2 (2 voturi)    
        Iar tu, draga swe... (Marţi, 8 mai 2012, 13:27)

        irlandezu [anonim] i-a raspuns lui swe

        ...esti 100% apatrid. Nici nu stiu unde sa te trimit pentru ca e clar ca ti-e rusine in tara de unde postezi mizeriile astea. Stiu eu unde, dar nu se merita sa fiu nerespectuos. Om fi noi romanii plini de bube, dar chiar sa nu mentionezi nimic romanesc inafara de alea cu care-ti umpli matzul...mi-e clar cu ce gindesti. Te rog, du-te si ia-ti doza de Red Bull (Austria & Tailanda) cu Cola (SUA) si nu te mai da cetatean.
      • +2 (2 voturi)    
        Dragul meu, (Marţi, 8 mai 2012, 13:44)

        adi [anonim] i-a raspuns lui swe

        tocmai mi-am mai amintit de CIORBA DE LOBODA!! :):)

        Imi place de mor! Acum ar trebui sa fie sezonul ei acasa, cred...Pe aici prin tarile nordice loboda nu este cunoscuta :( si nici italienii nu stiu de ea ...
        Italienii de altfel nici nu stiu ca de la patrunjel se poate manca si radacina; le-am adus odata de acasa, nici nu m-au crezut pana n-au vazut cu ochii lor..
        • 0 (0 voturi)    
          loboda? (Marţi, 8 mai 2012, 14:43)

          swe [anonim] i-a raspuns lui adi

          Haha, stii ca la loboda i se mai spune si "spanac frantuzesc"? Ghici de ce... :)) Ma mira ca nu ai mincat asa ceva in Italia, probabil ai fost doar pe la restaurante globalizate... Incetati cu mitologia asta, e deja jenant. Ce urmeaza, lusteanul? Va zic de pe acuma ca am cumparat leustean din supermarket in California. :)
          • +1 (1 vot)    
            da dar (Marţi, 8 mai 2012, 15:17)

            gabriel4west [utilizator] i-a raspuns lui swe

            De acord, pana si in indepartata Australie gasesti leustean, dar, ghici ce ? Nu are gustul si mirosul atat de drag noua. Incearca sa faci o ciorba in Australia folosdind exact aceleasi ingrediente ca la mama acasa si o sa ai surpriza sa constati ca ciorba nu are nici un gust .
          • +1 (1 vot)    
            sa fie sanatosi, (Marţi, 8 mai 2012, 16:04)

            adi [anonim] i-a raspuns lui swe

            or fi mancand-o pe post de spanac, dar nu de ciorba :)
            Si am fost si la piata in Italia si nu am gasit-o, si nici radacina de patrunjel (ceva ce am gasit aici o singura data, tot la piata). Pe langa faptul ca aici pietele se tin o data pe saptamana (si in It la fel), nu (mai?) exista conceptul de piata zilnica, asa ca mai greu sa-ti iei legume si verdeata direct de la taran..
            In orice caz, succes pe oriunde te-oi afla, iti doresc sa mananci numai mancaruri "rafinate" traditionale altor parti; nu te obliga nimeni sa mananci mancare romaneasca daca nu-ti place. Mie-mi place sa recomand ce-mi place din bucataria noastra si ce consider ca e gustos :)
            Si crede-ma, papanasii cei mai buni (in afara de cei fierti facuti de bunica) i-am mancat la Carul cu bere :) Unde si atmosfera mi se pare super :)
      • +2 (2 voturi)    
        ciorba e ruseasca amice (Marţi, 8 mai 2012, 14:50)

        toto [anonim] i-a raspuns lui swe

        si de ce consideri tu ca ceva traditional trebuie sa fie si exclusiv? Mici sunt traditionali si pentru noi si pentru sarbi si bulgari. La fel si sarmalele sub diverse denumiri sunt traditionale pt mai multe popoare din balcani. Tu crezi ca, de exemplu, ungurii au excluusivitate la Gulas? Slovacii zic ce e al lor si la austrieci majoritatea restaurantelor il au in menu. Popoarele nu traiesc izlolate, se influenteaza unul pe altul, unele reusesc sa promozeze un produs pe plan international si este considerat al lor, desi la origini se mai producea si in alte locuri. Tu vorbesti de secoulul 17, pai tu crezi ca exista bucatarie sau feluri de mancare traditionale care sa se faca de secole in acelasi fel? Pai amerindienii din Mexic au fost primii care au cultivat proumbul si totusi mexicanii nu mananca mamaliga :). In caz ca nu stiau, inante ca prumbul sa fie adus in Europa, romanii si alte popoare din zona, faceau mamaliga din mei.
        • 0 (0 voturi)    
          pt ca (Marţi, 8 mai 2012, 17:14)

          swe [anonim] i-a raspuns lui toto

          Pai incercam si eu sa aflu o mincare treditionala specifica Romaniei, ca mai vin cu prieteni straini prin tara si ma intreaba aia de asa ceva. Cind le dau una-alta, imi zic ca au mai mincat si nu-stiu unde asa ceva. :) PS: amerindienii cred ca aveau tortilia.
      • 0 (0 voturi)    
        ............ (Marţi, 8 mai 2012, 22:17)

        fabian666 [utilizator] i-a raspuns lui swe

        singurul lucru comun intre micii romanesti si kevapcii balcanici sau adana-kebap-ul la care te referi este ca se foloseste carne tocata dar micii nostrii sunt total diferiti,si ca tip de carne si ca mod de preparare si cel mai important ,ca gust..........la fel si ciorbele.......musacaua ....etc..polenta de care spui este tot mamaliga dar....mai flescaita...........apropo de italieni....nu ei au inventat pastele ,si nici pizza.......dar le-au adoptat pentru ca le-au placut,asa peste tot in lume.....fiecare a luat de la fiecare .........asta e lumea...te adaptezi si adoptezi...ce-ti place
      • 0 (0 voturi)    
        .......... (Marţi, 8 mai 2012, 22:33)

        fabian666 [utilizator] i-a raspuns lui swe

        inca ceva .deosebitule.............ciorba nu este acra...........o acresti daca doresti tu......borsul este o supa,ciorba acra........buna dupa betie..........si daca ai fost si ai mancat in turcia sau in balcani sau in alte parti ciorba...........difera de a noastra.spre ex...ciorba turceasca de burta...........de pui etc.........nu prea seamana deloc,nici ca aspect nici ca gust,turcii o acresc cu lamaie..fiecare dupa gustul sau.............
      • 0 (0 voturi)    
        despre bucatarie (Miercuri, 9 mai 2012, 0:45)

        lexe [anonim] i-a raspuns lui swe

        Bucataria romaneasca e una dintre putinele care are un element de originalitate si ma explic.
        Micii sunt turcesti, ceva sarmale fac si turcii si grecii, mamaliga se face si in Italia s.a.m.d.
        Ideea este ca absolut nici un popor nu are varietatea noastra de hrana lichida: ciorbe, supe, borsuri, zame (varianta ardeleneasca de ciorbe) care sa le manance in fiecare zi.
        Altfel, sa sti ca nu exista in realitate bucatarii nationale ci doar regionale, cu mici variatii.
        Bucataria este mediteraneeana si in Grecia si in Italia si in Spania si in sudul Frantei si in Liban, Israel, bucataria fiind asemanatoare ca principii functionale, cu mici deosebiri.
        Privitor la faptul ca ai mancat mamaliga in Italia, asta nu o face specifica italienilor, asa cum, faptul ca eu am fost saptamana trecuta la Dorohoi si am mancat taitei cu nuca nu inseamna ca pastele sunt mancare specific romaneasca.
        Eu sunt pasionat de gastronomie si daca vrei putem discuta ore intregi despre mancare si specificul mancarii in diferite tari.
        Pofta mare.
  • +2 (2 voturi)    
    nevalorificare deplina a astfel de evenimente (Marţi, 8 mai 2012, 12:14)

    vigni [anonim]

    Te umpli de emotie cand vezi un astfel de eveniment la Bucuresti dar te umpli de SCARBA cand iti aduci aminte de taximetristi, de coruptie, de lipsa mijloacelor de transport in comun de la aeroport, de mizeria umana romaneasca care iese la iveala nu din saracie si din prostie si needucatia cetatenilor si alesilor lor.
  • +2 (2 voturi)    
    strategie (Marţi, 8 mai 2012, 12:22)

    laurentiu [anonim]

    reactiile violent negative vor aparea din partea spaniolilor dupa evenimentul de miercuri seara, probabil undeva in presa de vineri..
    se gandesc ca eventuale remarci urate facute acum la adresa orasului, tarii, locuitorilor ar starni o antipatie fata de spanioli, antipatie ce nu le foloseste la nimic acum, ba dimpotriva...vor ca cele 15-20 mii de spanioli sa fie tratati cat mai bine in aceste 2-3 zile...
    dupa, vom vedea ce va fi in presa spaniola...
  • +2 (2 voturi)    
    Sper sa iesim bine din evenimentul asta... (Marţi, 8 mai 2012, 12:28)

    puidemorosan [anonim]

    In Bilbao au tramvai (nu si troleibus).
    Seful meu pleaca astazi spre Bucuresti si imi spunea ca postul autonomic Basc a facut o foarte buna propaganda evenimentului in sine dar si Bucurestiului.
    Sper sa fim si noi la inaltime.
  • 0 (4 voturi)    
    un praghez (Marţi, 8 mai 2012, 12:58)

    sasa [anonim]

    nu si-ar pune deloc problema sa fie la inaltime, pur si simplu este, iar in Praga astfel de evenimente nu sunt o exceptie, iar afluxul este de sute de mii de turisti zilnic, nu se da traficul peste cap, nu sunt schimbate trasee sau orare de transport public. In ceea ce priveste traditie gastronomica la noi, nu prea avem ce arata, deci mai avem mult de invatat, iar multul acesta inseamna de fapt normalitate.


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri