Atacantul Stefan Nikolic a marcat in minutul 83 golul decisiv prin care Steaua a castigat la limita jocul cu Petrolul Ploiesti: 2-1 si bucurestenii raman in cursa pentru titlu, la 5 puncte distanta de liderul CFR Cluj, cu cinci etape inainte de finalul stagiunii. Prahovenii au avut 1-0 (Hamza '32), dar au fost egalati cu cateva minute inaintea pauzei (Tibi Balan '39), apoi au cazut fizic, cedand teritoriul si posesia in partea secunda.

Stefan NikolicFoto: HotNews / DP

Nikolic a adus punctele Stelei, raspunzand astfel suporterilor care l-au fluierat in momentul in care l-au vazut in primul "11".

"Am fost suparat, cand am vazut ca sunt huiduit. Eu ma astept sa fiu sustinut de suporteri, nu sa fiu huiduit", a spus Nikolic dupa meci.

Atitudinea suporterilor a fost alimentata de o stire aparuta saptamana trecuta, inaintea derby-ului cu Rapid, conform careia Nikolic nu va ramane in Ghencea dupa acest campionat, urmand sa fie cumparat de Rapid.

"Nikolic ramane la Steaua!", a fost declaratia patronului stelist dupa jocul cu Petrolul, sugerand ca va plati Timisoarei suma de 800.000 de euro, pentru a-l achizitiona definitiv pe atacant.

In acelasi timp, finantatorul Stelei s-a declarat pesimist privind soarta luptei pentru campionat: "Daca ma chinui cu Petrolul, inseamna ca nu merit titlul. Daca juca Tanase din prima repriza, era 3-0. Asa, a jucat Florin Costea care a inotat. Terenul nu e bazin de inot".

"Am ales acest prim 11 cu Nikolic si Florin Costea, pentru ca jucam din trei in trei zile si vreau sa mai rotesc jucatorii, pentru a se odihni. Tanase stia de luni ca nu va fi titular", a explicat Mihai Stoichita alegerea distributiei de start.

"Ma asteptam la un punct si chiar la o victorie pe terenul Stelei. Cand am vazut cu ce echipa vor incepe, am fost surprins foarte placut, pentru ca prima repriza a fost dominata de noi. Dupa pauza, l-am pierdut pe Hamza, accidentat, si am cazut fizic. Steaua a facut diferenta din punct de vedere fizic si, sigur, prin diferenta de valoare dintre anumiti jucatori" - Gigi Multescu, antrenor Petrolul.